اگر به علائم و نشانه های تعبیه شده در حاشیه جاده ها توجه کنید، خواهید دید در مناطقی مانند زیرگذرها، ورودی پل ها و پل عابر پیاده محدودیت ارتفاع دارد و از ورود تریلر خودروهای سنگین جلوگیری می شود.
اولین موضوعی که در رعایت ارتفاع مجاز به نظر می رسد، امکان برخورد بالاترین قسمت وسیله نقلیه یا بار با مستحدثات راه از قبیل تونل، پل عابر پیاده، تابلوهای دروازه ای، زیرگذرها و تیرهای زیر تونل ها می باشد. به علاوه، مشکلات تعادل وسیله نقلیه به خصوص در قوس ها و در سرعت های بالا از موضوعات بسیار قابل توجه است.
حداکثر ارتفاع مجاز انواع وسایل نقلیه باربری برای انواع وسایل نقلیه حداکثر 5/ 4 متر تعیین شده است. البته در برخی از راه های کشور مانند کرج-چالوس این محدودیت ممکن است کاهش یابد. علاوه بر این مقررات، آیین نامه های دیگری نیز در مورد نحوه بارگیری و ارتفاع بارگیری نسبت به ارتفاع دیواره های بارگیر نیز وجود دارد که موضوع این بخش از بحث نیست.
قوانین و مقررات مربوط به ارتفاع - محدودیت های ارتفاع
منظور از ارتفاع وسیله نقلیه با بار، فاصله شاقولی یا عمود بر سطح افقی از سطح جاده تا بالاترین نقطه بار یا بارگیر می باشد. ارتفاع وسیله نقلیه به همراه باردر صورت عدم آشنایی با روش های خاص اندازه گیری ارتفاع به راحتی قابل اندازه گیری نبوده و به همین دلیل ممکن است مورد توجه دقیق قرار نگرفته و متعاقب آن در مسیر، مخاطراتی را برای بار، وسیله نقلیه درجاده به همراه داشته باشد، به برخی از این خطرات در ادامه اشاره شده است.
دلایل وضع قوانین محدودیت طول وسایل نقلیه با بار
برخی از مهم ترین دلایلی که لازم است تا محدودیتهای طولی برای انواع وسایل نقلیه اعمال شود در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است. اساس کلیه این قوانین و مقررات ایمنی رفت و آمد خود وسیله نقلیه و سایر استفاده کنندگان از راه است: