درواقع این نوع از سقف ها با داشتن حباب های پلاستیکی پیش ساخته (توپی شکل) یا بابل دک و سپس تقویت سقف با استفاده از شبکه میلگردها، به سقف های بابل دک معروف شده اند. ازجمله مهم ترین وظیفه این نوع از دال ها حذف بتن ناکارآمد در مرکز سقف می باشد که به این شکل عملکرد مؤثری در کاهش وزن سازه ایفا می کند.
دال های حبابی باعث کاهش وزن ساختمان، افزایش استحکام و امکان استفاده در دهانه های بزرگ تر را فراهم می کنند. درنتیجه، نه تنها کل هزینه ساخت را کاهش می دهد، بلکه ازنظر محیط زیستی نیز جزو موارد سازگار در نظر گرفته می شوند، زیرا با کاهش مقدار بتن همراه اند. همچنین لازم به ذکر است که توزیع بار در این نوع سقف نیز به صورت دوطرفه است.
اختراع سقف حبابی نخستین بار توسط یک مهندس عمران به نام یورگن برونینگ مؤسس کمپانی بابل دک در کشور دانمارک ثبت گردید؛ و خیلی زود پس از اجرای موفقیت آمیز یک پروژه عمرانی با چنین سقفی در دهه 1990 در کشور آلمان و اخذ تأییدیه های بین المللی، تکنولوژی استفاده از سقف های بابل دک به الگوی سایر سیستم های مشابه نیز تبدیل شد.
جالب است بدانید که کمپانی بابل دک (Bubble Deck) به عنوان اولین و برترین تکنولوژی دال توخالی در سرتاسر جهان شناخته شده است و استفاده از توپ های پلاستیکی توخالی در میان دال موجب ایجاد محیط خلأ و حذف بتن اضافی میان دال شده و بیش از 35 درصد از وزن کل دال را کاهش می دهد. همچنین لازم به ذکر است که این نوع سقف مقاومت بیشتری را در مقایسه با سقف های معمولی دیگر دارا است.
درواقع اهمیت این ایده در تلفیق توپ های پلاستیکی قابل بازیافت با بتن، به جهت افزایش فاصله بین ستون ها است که در صورت استفاده، پیامدهای بسیار مفیدی در ساخت ساختمان های مسکونی، ساختمان های تجاری، ساختمان های اداری و پارکینگ ها خواهد داشت.