اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

فهرست عدل‌بندی کالا از جمله اسنادی است که در ارزیابی دقیق کالا توسط مأموران گمرکی بسیار اهمیت دارد. لیست عدل بندی یکی از اسنادی است که فروشنده باید برای خریدار تهیه و تنظیم نماید و در تاریخ مقرر به همراه سایر اسناد برای ایشان ارسال کند. این لیست بیان گر تعداد و نوع بسته بندی ها و هم چنین وزن خالص و ناخالص کل سفارش است. 

زمانی که تنوع‌ بسته‌بندی یا اینکه محتویات بسته‌ها مغایر و یا مختلف باشند، ارائه لیست عدل‌بندی به گمرک ضروری می‌باشد. در غیر اینصورت گمرک مکلف است کلیه بسته‌ها را باز نموده و بازرسی نماید.

Packing List معمولاً توسط فروشنده و یا فرستنده کالا تهیه می‌گردد لیکن شرکت‌های تخصصی نیز وجود دارند که به امر بسته‌بندی کالا مبادرت نموده و فهرستی از محتویات بسته‌ها و نوع بسته‌ها را تهیه می‌نمایند.

زمانی که کالا یکنواخت، یعنی بسته‌بندی کالا از نظر ظاهر و محتویات یکسان باشند و این موضوع در فاکتور فروش کالا نیز به صراحت قید شده باشد و یا اینکه کالا به صورت باز و قابل رؤیت وارد و به گمرک اظهار شود نیازی به ارائه لیست عدل‌بندی نمی‌باشد.

اطلاعاتی که در متن فهرست عدل‌بندی ( Packing List) درج می‌شود عبارت اند از:

  • تعداد بسته
  • تعداد ارقام هربسته
  • نوع بسته‌بندی
  • اندازه کالا
  • وزن خالص و ناخالص
  • مشخصات سفارش و فاکتور
  • و……..

نکات مهم عدل بندی

  1. هنگام ثبت اطلاعات در اظهارنامه به انتخاب واحد کالا توجه کرده و نوع واحد کالا را متناسب با ماهیت کالای اظهاری و اطلاعات موجود در پکینگ لیست انتخاب نمایید.
  2.  شماره بسته را متناسب با شماره درج شده بر روی هر بسته وارد نمایید.در صورتی که بسته‌ها فاقد شماره می‌باشند شماره‌های پیش‌فرض را برای بسته‌ها انتخاب نمایید. برای مثال 1 یا 2 یا3 ….
  3.  هر ردیف از عدل بندی به تفکیک کانتینر، تعرفه و شناسه ارزش وارد می‌گردد.
  4.  حاصل‌ضرب فیلد "تعداد واحد کالا" در تعداد بسته‌های فیلد " شمار بسته" در هر ردیف از عدل‌بندی، نشان‌دهنده‌ی تعداد واحد کالای عدل‌بندی شده در همان ردیف می‌باشد.
  5.  در صورتی‌که بسته‌ها به صورت سری و مشابه هم می‌باشند به صورت یک‌جا در یک ردیف از عدل‌بندی وارد می‌شوند برای مثال بسته‌ها با شماره‌های 50-1. در این مواقع تعداد واحد کالا را برابر تعداد کالای موجود در یکی از بسته‌ها وارد می‌نماییم.به عنوان مثال اگر در 50 بسته مشابه 150 واحد کالا قرار داشته باشد آنگاه باید در فیلد تعداد واحد کالا عدد3 وارد گردد که حاصل‌ضرب 3*50 تعداد واحد کالای آن ردیف از عدل‌بندی رامشخص نماید.
  6.  در صورتی که در فیلد "شماره بسته" فقط یک شماره وارد گردد، مثلا 128، آنگاه در فیلد "تعداد واحد کالا" تعداد کالای موجود در بسته شماره 128 را وارد نمایید. در این صورت اگر در این بسته23 واحد کالا موجود باشد تعداد واحد کالای موجود در آن ردیف از عدل‌بندی برابر می‌شود با 1*23 یعنی 23 عدد.
  7.  حاصل جمع تعداد بسته‌های وارد شده در ردیف‌های مختلف عدل‌بندی که دارای یک کد تعرفه می‌باشند باید برابر با تعداد بسته‌های درج شده در باکس 31 (باکس تعداد بسته)، مربوط به آن ردیف کالا در فرم اظهارنامه باشد.
  8.  حاصل جمع تعداد واحد کالاها در ردیف‌های مختلف عدل‌بندی(که از حاصل ضرب فیلد" تعداد واحدکالا" در تعدادبسته وارد شده در فیلد"شماره بسته" محاسبه می‌گردد) که دارای یک کد تعرفه می‌باشند باید برابر با تعداد واحد کالای درج شده در باکس 41(باکس تعداد واحد کالا)، مربوط به آن ردیف کالا در فرم اظهارنامه باشد.
  9.  در مورد بارهای فله، برای مثال غلات که به صورت کیسه‌های مشابه می‌باشند تعداد واحد کالا در فرم اظهار‌نامه را بر حسب وزن وارد نمایید. به طور کلی برای تعرفه‌هایی با واحد کیلوگرم، شماره بسته در فرم عدل‌بندی را به صورت سری وارد کرده و فیلد تعداد واحد کالا را نیز برابر حاصل تقسیم وزن بار بر تعداد کیسه‌ها وارد نمایید.

نکات مهم وزن ناخالص بسته ها در فرم عدلبندی

  • در هر ردیف از عدل‌بندی، وزن ناخالص بسته‌ای که در فیلد"شماره بسته" وارد کرده‌اید را وارد نمایید.
  • در ردیفی از عدل‌بندی که بسته‌های مشابه را به صورت سری وارد کرده‌اید(مثلا 55-11) وزن ناخالص یکی از بسته‌ها را در فیلد"وزن ناخالص هر بسته" وارد نمایید.
  • حاصل‌ضرب فیلد "وزن ناخالص هر بسته" در تعداد بسته‌های فیلد " شمار بسته" نشان‌دهنده‌ی وزن ناخالص بسته‌های عدل‌بندی شده در آن ردیف می‌باشد.
  • حاصل جمع وزن ناخالص بسته‌های عدل‌بندی شده‌ی هر کانتینر در فرم عدل‌بندی باید با وزن ناخالص آن کانتینر در بارنامه مطابقت نماید.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>