همان طور که از واژه مشارکت کاملاً مشخص است، این نوع از قراردادها به نوعی توافق دوطرفه اطلاق می شود که هر یک از طرفین در آن مزایایی به دست آورده و با توجه به نسبت سرمایه گذاری خود در قرارداد باهم شریک می شوند.
فرض کنید که شما صاحب خانه ای قدیمی می باشید که نیاز به بازسازی دارد و یا حتی با تخریب و تبدیل آن به یک آپارتمان زیبا و باکیفیت سود زیادی را به دست خواهید آورد؛ اما با توجه به شرایط ممکن است شما تخصص و منابع مالی لازم برای انجام این کار را نداشته باشید. در چنین شرایطی مسلماً مشارکت در ساخت می تواند به کمک شما بیاید. چراکه در چنین حالتی یک سازنده سرمایه و تخصص خود را با شما شریک می شود و خانه قدیمی را تبدیل به آپارتمانی چندطبقه می کند.
درنهایت نیز طی این رویه شما با سازنده در سودی که از این ساخت وساز به دست می آید شریک می شوید. حال با توجه به این مقدمه به سراغ مبحث آشنایی با شرایط مشارکت در ساخت و قوانین آن رفته و شما را با جنبه های مختلف آن بیشتر آشنا می کنیم. پس با وبلاگ پرشین سازه بزرگ ترین بانک اطلاعات ساختمان های در حال ساخت کشور همراه شوید.
طی یک تعریف حقوقی می توان اذعان کرد که مشارکت در ساخت یک توافق دوطرفه است که در آن دو نفر (مالک و سازنده) مقرر می کنند برای احداث یک ساختمان، طبق شرایط و مشخصات تعیین شده سرمایه گذاری مشترکی داشته باشند و به نسبت سرمایه و آورده شان باهم شریک شوند.