اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

انواع کنتاکتور:
در این بخش، با انواع کنتاکتورها آشنا می شویم.

کنتاکتور3

سوئیچ تیغه چاقویی:
کنتاکتورهای تیغه چاقویی قدیمی ترین نوع کنتاکتورها هستند که برای خاموش و روشن کردن موتورهای برقی مورد استفاده قرار می گیرد.

این کنتاکتورها از نوار یا تیغه فلزی همراه با یک اهرم تشکیل شده اند. از اهرم برای بالا و پایین کشیدن نوارهای فلزی استفاده می شود.

کنتاکتور با سوئیچ تیغه چاقویی یک کنتاکتور دستی است و قطع و وصل سریع آن به صورت دستی بسیار دشوار است. همچنین امکان از بین رفتن کنتاکت ها نیز وجود دارد.

جریان بار کامل از کنتاکت ها عبور می کند و از این رو برای موتور بزرگ، جریان بار کامل بسیار زیاد است. در این شرایط، مشکل ایجاد قوس بین کنتاکت ها وجود دارد و خاموش کردن آن دشوار است.

مشکل دوم اتلاف توان است. از آنجا که جریان بسیار زیاد است، مقدار زیادی از انرژی توسط کنتاکت ها تلف می شود.

مشکل سوم نیز ایمنی است. بنابراین، این نوع کنتاکتور به بهبود نیاز دارد. طول عمر این کنتاکتورها بسیار کم است، زیرا احتمال خوردگی کنتاکت ها به دلیل رطوبت وجود دارد. به دلیل مشکلات و خطرات کاری، از این کنتاکتور به ندرت استفاده می شود.

سوئیچ تیغه چاقویی

کنتاکتورهای دستی (کنتاکتورهای دو تکه):
کنتاکتورهای تیغه چاقویی مضرات زیادی دارند. از این رو، برای رفع این معایب، کنتاکتورهای دستی معرفی شده اند. این نوع کنتاکتورها برای کار با واحد کوچک تر بی خطر هستند.

کنتاکتور دستی

کنتاکتورهای دستی این امکان را به ما می دهند تا در یک فضای کوچک تر با جریان بیشتری کار کنیم. کنتاکت های دو تکه اتصال را تقسیم کرده و دو مجموعه کنتاکت ایجاد می کنند.

همان طور که از نام این کنتاکتورها پیداست، نمی توان آن ها را با ریموت یا به صورت بی سیم کنترل کرد و باید به صورت دستی کنترل شوند. بنابراین، اپراتور به صورت دستی آن ها را روشن و خاموش می کند.

کنتاکتورهای مغناطیسی:
طراحی این نوع کنتاکتورها در بین سایر انواع کنتاکتورها از همه پیشرفته تر است. این کنتاکتورها از نوع الکترومغناطیسی هستند و می توانند به طور خودکار کار کنند و برای روشن و خاموش کردن بار به مدار کنترل کوچکی نیاز دارند.

بنابراین عملکرد این کنتاکتورها در مقایسه با کنتاکتورهای دستی بی خطر است. کنتاکتورهای مغناطیسی پرکاربردترین کنتاکتورها در کاربردهای صنعتی هستند.

عملکرد کنتاکتورهای مغناطیسی به صورت الکترومکانیکی انجام می شود و به همین دلیل، برای برقراری ارتباط بین بار و منبع تغذیه، به مقدار بسیار کمی جریان نیاز دارند. شکل زیر یک کنتاکتور مغناطیسی را نشان می دهد.

کنتاکتور2

تفاوت بین کنتاکتور و رله چیست؟
مهم ترین تفاوت های رله و کنتاکتور به شرح زیر است:

  • کنتاکتورها برای کاربردهای سوئیچینگ ولتاژ بالا استفاده می شوند و رله ها در کاربردهای سوئیچینگ ولتاژ پایین به کار می روند. به طور کلی، اگر جریان بار بیش از 15 آمپر باشد، از کنتاکتورها استفاده می شود و اگر جریان بار کمتر از 15 آمپر باشد، رله به کار می رود.
  • اندازه کنتاکتور نسبت به اندازه رله بزرگ تر است.
  • نگهداری و تعمیر کنتاکتور آسان است، در حالی که در اغلب شرایط، رله را نمی توان تعمیر کرد.
  • در اغلب موارد، کنتاکتورها به صورت معمولاً باز (NO) به هم وصل می شوند و رله ها به صورت معمولاً بسته (NC) هستند.
  • زمان سوئیچینگ کنتاکتور در مقایسه با رله کند است.

کاربرد کنتاکتورها:
کنتاکتور در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • رایج ترین کاربرد کنتاکتور در استارتر یا راه اندازی موتور است. در این مورد، کنتاکتور به همراه حفاظت های اضافه بار و اتصال کوتاه موتورهای صنعتی استفاده می شود.
  • کنتاکتورها برای اتوماسیون چراغ ها برای مصارف روشنایی صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده می شوند. برای این کاربرد، رله نوع لچ (Latch) با کار می رود که دو سیم پیچ دارد، یکی برای کنتاکت باز و دیگری برای کنتاکت بسته.
  • کنتاکتورهای تک پل برای کار با بار 12 ولت DC در خودرو به کار می روند.
  • استفاده از کنتاکتورها با مدارشکن، ایمنی عملکرد بار در صنایع را تضمین می کند. در چنین کاربردهایی، از کنتاکتورها برای جابه جایی سریع بار استفاده می شود.
  • کنتاکتور در رله جیوه ای و رله تر شده در جیوه استفاده می شود.
  • کنتاکتورهای دو پل (3 سیمه و تک فاز) برای کار با بار ولتاژ 240 ولت AC مانند تهویه هوا به کار می روند.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>