گودبرداری همان طور که می دانید برای اجرای فونداسیون ساختمان انجام می شود. درواقع هرچقدر که گودبرداری عمیق تر باشد، سازه مقاوم تر و مستحکم تر خواهد بود. به همین خاطر است که معمولاً مرحله ی گودبرداری را بسیار جدی می گیرند.
البته این بخش از ساخت ویلا، می تواند بسیار حساس و ظریف نیز باشد. حتماً شما هم دیده یا شنیده اید که در اثر گودبرداری، برخی از ساختمان و واحدهای کناری دچار ترک و ریزش شده اند. بنابراین باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که با توجه به شرایط هر زمینی، باید عمق گودبرداری را مشخص کرد.
بعد از گودبرداری، نوبت به اجرای فونداسیون می رسد. فونداسیون و پی ریزی در حقیقت با ابزار و ادوات خاصی انجام می شود. درواقع هرچقدر که ارتفاع ساختمان یا ویلا بیشتر باشد باید گودبرداری عمیق تر صورت بگیرد. گودبرداری و پی ریزی درست می تواند از ساختمان در برابر فشار یا زلزله محافظت کند.
اما سؤال اصلی اینجاست که عملیات پی ریزی و فونداسیون چگونه انجام می شود؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که این مرحله، تحت نظارت مهندس باید اجرا شود. در حقیقت این مهندس ناظر است که محل پی ریزی و فونداسیون را مشخص می کند. بعدازآن از ماشین آلات و دستگاه های بزرگ برای گودبرداری استفاده می شود.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که به هنگام گودبرداری حتماً باید تمام نکات ایمنی را رعایت کنید. به عنوان مثال باید حتماً حصاربندی به دور زمین انجام شود تا از سقوط نیروهای کار یا اجسام به داخل آن خودداری کرد.