برای بهره برداری از معادن، به انواع حفاری معدن نیاز است. بنابراین روش های مختلفی برای حفاری معدن وجود دارد. حفاری از معادن زیرزمینی با معادن روباز و سطحی متفاوت است؛ اعمال هر یک از این روش ها به نوع معدن، محصول و سایر عوامل دارد. در ادامه انواع حفاری معدن به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.
حفاری در شرایط مختلف اجرایی براساس روش ها، نیازمند تجهیزات گوناگونی است. اگر بخواهیم براساس ماشین آلات و تجهیزات برای حفاری معدن تقسیم بندی انجام داده باشیم، ماشین آلات حفاری معادن روباز براساس شیوه انتقال نیروی حفاری، به دو دسته «چرخشی» و «ضربه ای» تقسیم می شوند که دستگاه حفاری ضربه ای نیز براساس واسطه انتقال نیرو و محل استقرار ضربه زدن (چکش زدن) به دو دسته «چکش خارج چال» و «چکش داخل چال» تقسیم می شود. در ادامه هر یک از این روش ها به صورت جداگانه بررسی می شود.
روش حفاری چرخشی
روش حفاری چرخشی جزو یکی از روش های انواع حفاری معدن به ویژه معادن بزرگ روباز دنیا به شمار می رود. امروزه اکثر دستگاه های حفاری معادن فلزی بزرگ روباز جهان از روش چرخشی استفاده می کنند. اختلاف اصلی روش حفاری چرخشی با سایر روش های حفاری، حذف ضربه به عنوان عامل حفر چال از این روش حفاری است. در این روش، کار حفاری با برش سطح سنگ انجام می گیرد که عامل تعیین کننده در این روش، وزن دستگاه و مجموعه متعلقات سیستم حفاری است که به شکل بار روی مته به سنگ منتقل می شود. از همین رو دستگاه های چرخشی، وزنی به مراتب بیشتر از سایر دستگاه های حفاری دارند.
روش حفاری چکش
روش حفاری چکش به عنوان یکی از انواع حفاری معدن به دو صورت روش حفاری چکش خارج جال و روش حفاری داخل چال انجام می شود.دستگاه های حفاری کوپراد، به عنوان یکی از انواع حفاری معدن، بهترین گزینه مناسب برای حفاری چال های بدون انحراف در شرایط نامساعد حفاری به شمار می روند. این سیستم حفاری ترکیبی از مزایای هر دو سیستم حفاری چکش داخل چال و چکش خارج چال را است. در این سیستم حفاری، از یک استرینگ و یک رادار مرکزی برای حفاری استفاده می کنند که به ترتیب نقش کنترل انحراف چال و افزایش سرعت حفاری را برعهده دارند. این سیستم حفاری ترکیبی از رادهای ضربه ای و لوله های حفاری است.
مته ضربه ای بادی
روش مته ضربه ای بادی، برای حفر گمانه برای آتشباری، دوغاب زنی و مهار سنگ به کار می رود. روش سریع برای حفر چال های با قطر کم در سنگ سخت است. این روش بهترین کاربرد را در سنگ های سخت توده ای دارد. این روش برای نمونه گیری مورد استفاده قرار نمی گیرد. در سنگ های سست دارای شکستگی با لایه های رس یا شیل مرطوب ممکن است تمام لوله حفاری در سوراخ باقی بماند.