حرکت نرم و بدون شوک آسانسور هنگام استارت، افزایش و کاهش سرعت و ایست و همچنین توقف دقیق بر سر طبقه دو عامل اصلی حرکت با کیفیت آسانسور است که همواره دغدغه طراحان برای ارائه یک آسانسور با کیفیت است و هر قدر سرعت و ظرفیت آسانسور افزایش می یابد، دست یافتن به آن مهم تر و پیچیده تر می شود. حرکت با کیفیت وقتی حاصل می شود که سرنشین آسانسور در تمام طول حرکت احساس امنیت و آرامش نماید و کابین هیچ گونه حرکت ناگهانی نداشته باشد. تغییرات شتاب نسبت به زمان نباید از حد معینی تجاوز نماید.
برای اینکه همواره کابین در حداکثر و حداقل ظرفیت با کمترین تقریب دقیقا سر طبقه توقف نماید، این امر استفاده از روش های کنترل حلقه بسته را اجتناب ناپذیر می نماید. پیش از این، طراحان آسانسور روش های متعددی را جهت دستیابی به حرکت با کیفیت در آسانسورهای کششی ابداع نموده اند که از جمله آن استفاده از موتورهای چند سرعته و جریان مستقیم و یا تغییر تدریجی ولتاژ و فرکانس موتور از طریق درایوهای فرکانسی را می توان نام برد.
در این جا روش های متداول جهت افزایش کیفیت حرکت در آسانسورهای هیدرولیک مورد بررسی قرار می گیرد. برای دستیابی به یک منحنی حرکت نرم و بدون شوک در آسانسورهای هیدرولیک، ضروری است که دبی روغن، تحت کنترل وارد و از سیلندر خارج گردد و این امر به طرق مختلفی امکان پذیر است که از آن جمله می توان موارد زیر را نام برد: