نقش آجر در ایجاد شوره آجر نما
آجر ممکن است محتوی نمک های محلول باشد و باعث ایجاد شوره شود. پتانسیل آجر برای شوره زدن را می توان با استفاده از تست شوره مطابق با روش موجود در استاندارد آمریکا (ASTM C67) مورد بررسی قرار داد. در این آزمون آجر را برای یک دوره 7 روزه در آب مقطر قرار می دهند. در پایان هفت روز آجر را خشک کرده و از نظر شوره مورد بررسی قرار می دهند و با آجری که درون آب نبوده (آجر شاهد) مقایسه می کنند.
فرد انجام دهنده آزمون بر اساس مشاهدات چشمی، آجرهای مورد آزمون را شوره زده (effloresced) یا بدون شوره (not effloresced) ارزیابی می کند. در آجرهای رسی که ماده اولیه آنها خاک رس است معمولاً پتانسیل ایجاد شوره وجود دارد، چنانچه میزان این شوره کم باشد و منجر به پوسته شدن آجر نشود و زیبایی نما را تحت تأثیر قرار ندهد، مشکل ساز نخواهد بود و می توان آن را به راحتی بر طرف کرد.
شرایط آزمون شوره آجر نما مطابق با استاندارد آمریکا، خیلی سخت گیرانه تر از شرایط محیطی نرمالی است که ممکن است آجر را در معرض شوره قرار دهد. آجرهایی که مطابق با این آزمون، شوره زده ارزیابی می شوند، ممکن است در شرایط محیطی نرمال هنگامی که آجر در ساختمان به کار می رود، در معرض شوره نباشند و شروط لازم برای ایجاد شوره برقرار نشود.
آجرهایی که مطابق با این آزمون بدون شوره، ارزیابی می شوند، ممکن است در شرایط محیطی نرمال هنگامی که آجر در ساختمان به کار می رود، در معرض شوره باشند زیرا حرکت نمک های محلول از سایر منابع ایجاد کننده شوره، مانند ملات ها به سمت آجر باعث ایجاد شوره می شود.