بر اساس آمار، ایران از نظر کیفیت زیرساخت ریلی، بالاتر ازکشورهای ترکیه، عربستان، یونان، مکزیک، پاکستان و برزیل قرار گرفت.
به گزارش تین نیوز کشور ما به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و راهبردی آن و نیز به لحاظ وجود خطوط مختلف فرعی و اصلی راه آهن، ارتباط با آبهای آزاد و اتصال شرق به غرب، امکانات بالقوهای را جهت تمرکز بر روی بخش حمل و نقل و افزایش درآمدهای ترانزیتی ناشی از جابه جایی بار و مسافر دارد. بنابراین توجه ویژه به این بخش در میان شاخههای حمل و نقل می تواند در اولویت سیاستگذاریهای کلان اقتصادی جوامع مختلف قرار گیرد.
در این خصوص توجه به لزوم اطلاع رسانی از فعالیتهای سنگین و متعدد عمرانی و اقتصادی دولت در دهه اخیر، در قیاس منطقهای و جهانی، ضروری مینماید.
بر اساس آمار مندرج در کتاب آمار جهانی، آمار بانک جهانی 2013 و سازمان ملل، رتبه ایران در جهان از نظر خطوط ریلی به شرح زیر است:
شایان ذکر است از نظر زیرساخت ریلی ترکیه با رتبه 49، عربستان با رتبه 50، یونان با رتبه 56، مکزیک با رتبه 63، پاکستان با رتبه 71 و برزیل با رتبه 94، در جایگاههایی پایینتر از ایران قرار گرفتهاند.
در این زمینه کشورهایی نظیر امارات، قطر و کویت نیز جزو کشورهایی هستند که یا خدمات ریلی منظمی ندارند یا بخش ناچیزی از آنها پوشش ریلی دارند و به همین دلیل مشمول رتبهبندی قرارنگرفتهاند.
منبع: تین نیوز