ساختمان های با سامانه پانلی سه بعدی در زمره سامانه های نیمه پیش ساخته محسوب شده و از برخی امتیازات ساختمان های پیش ساخته برخوردارند. مفاهیمی که در ادبیات فنی ساختمان های پیش ساخته به کار می روند، مواردی نظیر تولید انبوه، فرآیندهای تضمین کیفیت و کنترل کیفیت، ویژگی های خاص ساخت در کارگاه، حمل و نقل و نصب، در این سامانه ها نیز کاربرد دارند.
از جمله مزایای سامانه پانلی سه بعدی در مقایسه با سامانه های درجا و پیش ساخته می توان به کاهش نسبی هزینه های کار نیروی انسانی، ماشین آلات، دورریز مصالح و کاهش زمان اجرا، کنترل کیفیت بهتر و صرفه جویی در تجهیزات نصب اشاره نمود. در عین حال سامانه های پانلی سه بعدی نقاط ضعف سامانه های پیش ساخته، از قبیل بالا بودن هزینه حمل و نقل قطعات سنگین، نیازمندی به هزینه جرثقیل برای جابه جایی در محل، اتصالات ناهمگون و احتمالا نامطمئن و طرح معماری محدود را در بر نمی گیرد.
سامانه های پانلی سه بعدی از فناوری بتن پاشیده در طی مراحل ساخت بدون نیاز به قالب بندی بهره می برد. نکته مهم سازه ای در سامانه پانلی سه بعدی، تکمیل نیازمندی های اتصالات بعد از نصب پانل ها در محل و قبل از بتن پاشی آنها است.که این موضوع ساختاری یکپارچه با اتصالات همگون و مطمئن با قابلیت باربری سه بعدی و عملکرد جعبه ای برای تحمل تمامی بارهای ثقلی و جانبی را فراهم می آورد.
و با توجه به یکپارچگی دیوارها و سقف ها و اتصال تمامی زوایا، سازه ای با عملکرد جعبه ای ساخته می شود که درجات نامعینی فعال سامانه به میزان قابل توجهی افزایش یافته به گونه ای که بر خلاف سامانه های قابی، نیروهای ایجاد شده در این سامانه به صورت گسترده در نقاط مختلف توزیع شده و شدت آنها به مراتب کاهش می یابد.