سازه های غشایی بیان خالص نیروهای کششی متعادل هستند. سازه های غشایی که سازه چادری یا سازه پارچه ای نیز نامیده می شود، زیر مجموعه ای از سازه های فضایی هستند و به دلیل سبکی، شفافیت و انعطاف در خلق فرم های زیبا و بدیع، گسترش روز افزونی در ساخت بناهایی با عملکردهای مختلف تجاری، اداری، ورزشی و… و یا به شکل سایه بان در فضاهای عمومی و شهری داشته اند.
نکته بسیار مهم در مورد سازه های غشایی یا کششی این است که همیشه باید در کشش باشند. در غیر این صورت با وزش باد، مانند پارچه ای لخت و رها، چین و چروک برداشته و قسمت های مختلف آن، آنچنان به هم کوبیده می شوند که از بین بروند. در سازه های غشایی وجود چروک نشانه عدم وجود کشش، و وجود پارگی نشانه وجود کشش بیش از حد است. تأثیر باد را در طول بر پایی سازه های غشایی و تثبیت وضعیت پایداری نهایی آن نباید نادیده گرفت.
سازه های چادری
هنوز به درستی تفکیک دقیقی میان سازه های غشایی و سازه های چادری در میان متون ترجمه ی مربوط به سازه ها نیست و گاهی هر دو تعبیر به یک مساله اشاره دارند. آن دسته از سازه های غشایی که از پوشش های چادری به عنوان غشای سازه ای در آن ها استفاده می شود، سازه های چادری نام دارند. چادر مورد نظر نه چادرهای الیافی مرسوم که از انواع پلیمر است بلکه به صورت غشایی نازک موسوم به پارچه تولید می شوند و عمر مفیدی در حدود بیست تا سی سال دارند.