مهم ترین خاصیت چسب بتن تولید چسبندگی قابل توجهی در بتن یا ملات است که خود عامل افزایش چسبندگی بتن یا ملات جدید در حال اجرا است. همچنین چسب بتن باعث کاهش نفودناپذیری بتن و ملات است که موجب آب بند بودن آن نیز می شود و باعث جلوگیری از ترک خوردن و باد کردن بتن می شود.
به همین دلیل استفاده از چسب بتن باعث افزایش مقاومت فشاری و بالا رفتن عمر مفید سازه می شود. چسبندگی بالا به بتن حدوداً 4 برابر ملات سیمان، موجب بهبود مقاومت شیمیایی، مقاومت سایشی، مقاومت کششی و فشاری می شود. با استفاده از چسب بتن علاوه بر آن افزایش انعطاف پذیری بتن دوام آن نیز بهبود می یابد.
توضیح فنی چسب بتن
چسب بتن در ترکیب با بتن و ملات های ساخته شده از جمله سیمان و آهک موجب افزایش مقاومت کششی و جلوگیری از ایجاد ترک در ملات می شود. همچنین چسب بتن قابل استفاده با گچ نیز است و کارائی و حالت خمیری و روانی بتن و ملات تازه را بالا می برد.
چسب بتن موجب افزایش مقاومت خمشی بتن تا حداکثر 50% می شود، همچنین استفاده از چسب بتن منجر به افزایش چسبندگی و مقاومت سایشی بتن می شود. چسب بتن با کاهش نفوذ آب و مواد شیمیایی و افزایش مقاومت، تأثیر چشم گیری در مقابل یخبندان و یخ زدن بتن و ملات دارد، هم چنین تأثیر چشم گیری در افزایش مقاومت محصولات سیمانی در محیط های قلیائی شدید مرطوب دارد.
موارد کاربرد چسب بتن
میزان مصرف چسب بتن
میزان مصرف چسب بتن به میزان 5% الی 20% وزن سیمان مصرفی، به بتن اضافه باید کرد. نگهداری چسب بتن، چسب بتن در درجه حرارت C˚5 + الی C˚30 نگهداری شود.