اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سرمایش تبخیری

انواع سرمایش تبخیری مستقیم و غیر مستقیم:
برودت تبخیری برای کاربرد در مناطق با آب و هوای خشک و نیمه خشک بسیار مناسب است ولی برای مناطق با آب و هوای مرطوب مناسب نیست زیرا این سیستم در شرایط آب و هوایی مرطوب نمی تواند به خوبی دمای هوا را کاهش دهد و از طرفی در مناطق خشک باعث افزایش رطوبت هوا می شود که مزایای فراوانی به همراه خواهد داشت.

معروف ترین دستگاه برودت تبخیری کولر آبی است که اکثر مردم با ساختار آن آشنا هستند. از دستگاه های مشابه دیگر (در ابعادی بزرگ تر) می توان به ایرواشر، اکونوپک و زنت اشاره کرد که مهم ترین مزیت آنها، مصرف برق بسیار کمتر آنها (در حد گردش یک فن و پمپ) نسبت به دستگاه های سرمایشی بر پایه کمپرسور و سیکل تبرید (مانند چیلر، سیستم VRF، داکت اسپلیت) است.

انواع سیستم های سرمایش تبخیری:
سیستم های تبخیری از نظر نحوه خنک کردن هوا به دو دسته سرمایش تبخیری مستقیم و سرمایش تبخیری غیر مستقیم دسته بندی می شوند.

سرمایش تبخیری مستقیم:
اصول کار دستگاه های سرمایش تبخیری مستقیم مطابق آنجه توضیح داده شده، است و هوای ورودی مستقیما در اثر برخورد با قطرات آب، خنک می شود و از میان یک یا چند داکت (کانال) وارد ساختمان می شود که به صورت شماتیک در شکل زیر نشان داده شده است.

 از جمله مهم ترین دستگاه هایی که بر این اساس عمل سرمایش ساختمان را انجام می دهند عبارتند از دستگاه زنت، ایرواشر و اکونوپک.

سرمایش تبخیری غیر مستقیم:
همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، سیستم سرمایش تبخیری غیر مستقیم به صورت تبخیری دو طبقه ساخته می شود.

هوای برگشتی و خارج شده از ساختمان، توسط پوشال های خیس، خنک شده و وارد مبدل حرارتی می گردد. از طرفی نیز هوای گرم از بیرون ساختمان وارد دستگاه می شود.

این دو جریان هوا بدون تماس با هم و از طریق مبدل حرارتی با یکدیگر تبادل حرارتی انجام می دهند و طی آن هوای خنک شده برگشتی از ساختمان، گرمای هوای گرم ورودی را می گیرد تا هوا خنک شده و پس از گذر از فن، وارد ساختمان گردد. هوای برگشتی نیز که گرمای هوای ورودی را گرفته، به بیرون از ساختمان منتقل می گردد.

مزیت سرمایش تبخیری غیر مستقیم این است که رطوبت هوای تازه (که وارد ساختمان می شود) افزایش نمی یابد و در مواقعی که نمی خواهیم رطوبت هوا افزایش یابد، به کار می رود. در واقع در این سیستم، هوای تازه به صورت غیر مستقیم و در یک مبدل حرارتی، خنک می شود.

معمولا سرمایش تبخیری غیر مستقیم کاربردی ندارد زیرا اولا قیمت اولیه دستگاه افزایش می یابد و دوما اگر در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده شود، قابلیت افزایش رطوبت نسبی هوا را (در صورت نیاز) ندارد.

همچنین استفاده از آن در مناطق مرطوب نیز منتفی است زیرا در شرایط هوایی مرطوب، نمی تواند به خوبی دمای هوا را کاهش دهد.

انواع دستگاه های تبخیری جهت کاربرد در ساختمان ها و سوله های بزرگ:
سیستم های تبخیری مانند ایرواشر، زنت و اکونوپک دستگاه هایی هستند که سرمایش آنها بر پایه سیستم سرمایش تبخیری مستقیم (مانند کولر آبی ولی با راندمان بالاتر) است و در ابعاد کوچک (خانگی) تا ابعاد بسیار بزرگ برای کاربرد در ساختمان های مختلف تجاری، اداری، مسکونی، سوله های صنعتی، ورزشی، سالن ها و غیره طراحی و ساخته می شوند.

این سه دستگاه علاوه بر سرمایش، قابلیت گرمایش را نیز دارند. در دستگاه های ایرواشر و زنت از لوله های آبگرم (کویل) استفاده می شود که آب گرم شده در پکیج گازسوز یا بویلر موتورخانه، با پمپ به این لوله ها ( کویل) ارسال شده و منجر به داغ شدن سطح لوله ها می شود.

هوا نیز که توسط فن به گردش در می آید، بر اثر تماس با سطوح داغ لوله ها، گرم شده و وارد ساختمان یا سوله مورد نظر می گردد. در اکونوپک، یک مشعل گازسوز وجود دارد که منجر به داغ شدن سطوح کوره درون دستگاه شده و هوا در اثر تماس با سطوح داغ کوره، گرم شده و وارد ساختمان می گردد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>