EER چیست ؟
در پاسخ به سوال EER چیست می توان گفت که EER مخفف کلمات Energy Efficiency Ratio است که به معنای نسبت راندمان انرژی برای دستگاه های خنک کننده است.
تعریف EER از نگاهی دیگر بدین شکل است که این شاخص، حاصل تقسیم انرژی خنک کاری دستگاه بر حسب بی تی یو (BTU) بر انرژی الکتریکی ورودی به دستگاه بر حسب وات ساعت (Wh) است. هر چه مقدار EER بیشتر باشد، راندمان دستگاه بالاتر خواهد بود. برای مثال اگر انرژی خنک کاری یک دستگاه سرمایشی 10000 BTU باشد و انرژی الکتریکی ورودی به آن 1000 Wh باشد، مقدار EER برابر 10 خواهد بود.
ر چه مقدار EER بیشتر باشد، در بلند مدت موجب کاهش هزینه های مربوط به مصرف انرژی می شود. برای اندازه گیری شاخص EER تغییرات دمایی در طول یک فصل در نظر گرفته نمی شود و اندازه گیری آن در شرایط دمایی ثابت (35 درجه سانتی گراد برای دمای بیرون ساختمان و 26 درجه سانتی گراد برای دمای داخل ساختمان) با رطوبت نسبی 50 درصد انجام می شود.
برای اندازه گیری راندمان در دماهای مختلف از شاخص دیگری تحت عنوان SEER استفاده می شود.
SEER چیست ؟
در پاسخ به سوال SEER چیست می توان گفت که همانند EER اندازه گیری می شود ولی با این تفاوت که دمای داخل ساختمان ثابت در نظر گرفته شده و دمای هوا در خارج از ساختمان بین 15 تا 37 درجه سانتی گراد (برای کل فصل) در نظر گرفته می شود.
شاخص SEER عمومیت و کاربرد بیشتری دارد زیرا با در نظر گرفتن منطقه نصب دستگاه تعیین می شود. بنابرین این دو شاخص معمولا برای اندازه گیری راندمان دستگاه های سرمایشی استفاده می شود.
بازگشت هزینه:
نمودار زیر مقادیر مختلف SEER و درصد کاهش مصرف انرژی توسط دستگاه در طول یک سال را نشان می دهد. برای مثال دستگاهی که مقدار SEER آن 21 است، حدود 62 درصد و دستگاهی که مقدار SEER آن 10 است، حدود 20 درصد موجب کاهش مصرف انرژی می شود.
نکات مهم درباره شاخص های EER و SEER:
ساده ترین راه برای مقایسه میزان مصرف انرژی بین چند دستگاه این است که شاخص EER یا SEER آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.
عوامل موثر بر افزایش EER و SEER دستگاه: