اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

موتورخانه دو فصلی

موتورخانه دو فصلی:
موتورخانه چیلر و موتورخانه بویلر در کنار یکدیگر یک موتورخانه دو فصلی (هم سرمایشی و هم گرمایشی) را شکل می دهند.

چیلر در موتورخانه وظیفه سرد کردن آب و بویلر در موتورخانه وظیفه گرم کردن آب یا ایجاد بخار داغ را بر عهده دارد. در واقع موتورخانه بویلر در دو نوع کلی موتورخانه دیگ آبگرم و موتورخانه دیگ بخار وجود دارد که با توجه به نیاز یکی از این دو سیستم به عنوان سیستم گرمایشی انتخاب می شود.

موتورخانه چیلر و بویلر هر دو در یک اتاق یا طبقه از یک ساختمان مستقر شده و همانطور که گفته شد، وظیفه آنها کاهش یا افزایش درجه حرارت آب تا حد معین و پمپاژ آنها به تجهیزات تبادل کننده حرارت در داخل ساختمان مانند هواساز ها و فن کویل ها، شوفاژ ها و … جهت گرمایش و سرمایش هوای ساختمان مورد نظر است.

در این تجهیزات، آب گرم یا سرد با جاری شدن در لوله ها، با هوای اطراف لوله ها تبادل حرارتی انجام داده و دمای هوا افزایش یا کاهش می یابد.

موتورخانه چیلر:
چیلر در موتورخانه معمولا دمای آب را تا دمای 4 الی 8 درجه سانتی گراد بالای صفر، کاهش می دهد. چیلر به کار رفته در موتورخانه چیلر معمولا از نوع تراکمی آب خنک (آبی) است که باید به دستگاه برج خنک کننده نیز مجهز شود.

اگر بخواهیم برج خنک کننده را حذف کنیم بایستی که از چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی) استفاده شود که در این صورت ضمن حذف برج خنک کننده، چیلر در موتورخانه نصب نشده و در فضای آزاد (مثلا بر روی بام) نصب می شود. انرژی مورد استفاده در دستگاه چیلر تراکمی برای ایجاد آب سرد، انرژی الکتریسیته (برق) است. اگر ابعاد ساختمان مورد نظر کوچک تا متوسط باشد می توان به جای چیلر از دستگاه مینی چیلر استفاده کرد.

موتورخانه بویلر:
همانطور که گفته شد موتورخانه بویلر در یکی از دو حالت موتورخانه دیگ آبگرم و یا موتورخانه دیگ بخار طراحی و ساخته می شود.

در پروژه های مناطق بسیار سردسیر و یا پروژه های با ساختمان مرتفع معمولا از موتورخانه بخار داغ و در سایر موارد از موتورخانه آب گرم استفاده می شود. بویلر آبگرم خود به انواع فولادی (فایر تیوب و واتر تیوب)، چدنی و چگالشی تقسیم بندی می شود.

سوخت مورد استفاده در بویلر موتورخانه معمولا گاز طبیعی (گاز شهری) یا گازوئیل است که پس از احتراق سوخت در آن، حرارت سوخت از طریق سطوح فلزی به آب منتقل می گردد تا دمای آب افزایش یابد.

سپس آبگرم یا بخار داغ به تجهیزات تبادل کننده حرارت بین آب و هوا مانند فن کویل، شوفاژ، هواساز، سیستم گرمایش از کف و … ارسال شده تا با جاری شدن در لوله های این تجهیزات با هوای اطراف لوله ها تبادل حرارتی انجام داده و منجر به افزایش دمای هوای داخل ساختمان در فصل سرد گردد.

بدین ترتیب موتورخانه دو فصلی تمامی نیازهای حرارتی و برودتی یک ساختمان را تامین نموده و عمل تنظیم رطوبت هوا و فیلتراسیون را نیز می توان در دستگاه هایی مانند هواساز انجام داد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>