غیر از خرابی های ناشی از یخ زدن و آب شدن که مخصوص مناطق با آب و هوای سرد است، پدیده های سایش و فرسایش و خلاز ایی نیز می توانند در بتن خرابی ایجاد کنند.سایش اغلب در اثر اصطکاک بین اجسام سخت و چرخ ها روی روسازی های بتنی و کف های صنعتی اتفاق می افتد. سیمان سخت شده مقاومت کمی در مقابل سایش، به خصوص زیر اثر بارهای متناوب دارد.
بتن های با تخلخل زیاد و مقاومت کم نیز در مقابل سایش، بسیار ضعیف هستند. رابطه مشخصی بین نسبت آب به سیمان و مقاومت بتن در برابر سایش وجود دارد. انتخاب نسبت آب به سیمان کم دانه بندی مناسب شن و ماسه (حداکثر 25 میلیمتر)، کارایی مناسب و حداقل منافذ در بتن می توانند مقاومت بتن را نسبت به سایش بالا برده و آثار ناشی از آن را کاهش دهند.
فرسایش بتن اغلب در اثر تماس ذارت معلق و مواد ریز جامد داخل آب با بتن کانال ها، سرریزها، لوله های انتقال آب و فاضلاب ایجاد می شود. میزان فرسایش به تخلخل، مقاومت فشاری بتن، اندازه، شکل، چگالی، سختی و بالاخره سرعت مواد جامد در کانال بستگی دارد. به عنوان مثال وجود لای در کانال های بتنی آبیاری در سرعت های تا 1/8 متر بر ثانیه فرسایش قابل ملاحظه ای ایجاد نمی کند.
در مواردی که سایش و فرسایش شدید مطرح باشد توصیه می شود علاوه بر استفاده از سنگدانه های سخت، بتن به کار رفته دارای مقاومت فشاری 28 روزه ای حداقل معادل 42 مگاپاسکال بوده و حداقل 7 روز تحت عمل آوری مرطوب قرار گیرد. به منظور مقاوم نمودن سطوح بتمی در مقابل سایش و فرسایش بهتر است پرداخت بتن بعد از آب انداختن و تبخیر ان صورت گیرد.