اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

چیلر در صنایع غذایی

نقش چیلر در صنایع غذایی:
چیلر در صنایع غذایی دو نقش اساسی دارد. اول اینکه نقش آن ایجاد آب سرد برای سرمایش پروسه ها و دستگاه های مختلف در جهت بهبود کیفیت مواد غذایی و آشامیدنی بوده و دوم برای خنک کاری و ایجاد هوای با دما و رطوبت کنترل شده برای شکل دهی مناسب و نیز نگهداری برخی از مواد غذایی خاص به همراه دستگاه های مکمل مانند هواساز است.

در واقع چیلرها همواره نقش سردسازی آب یا محلول آب و گلیکول (برای دماهای کمتر از صفر) را بر عهده دارند.

این آب سرد شده یا به صورت مستقیم در مدار دستگاه های صنعتی تولید و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و یا اینکه به دستگاهی به نام هواساز منتقل شده و منجر به سرمایش هوای عبوری از هواساز می شود تا بتوان هوای خنک جهت به کارگیری در تهویه سالن و یا هوای بهداشتی با رطوبت کنترل شده و یا هوای سرد مورد نیاز برای شکل گیری مواد غذایی و … را فراهم نمود.

در برخی موارد به جای چیلر از آیس بانک (Ice bank) در صنایع غذایی استفاده می شود که قطعا استفاده از چیلر از نظر بهینه سازی مصرف انرژی (صرف هزینه کمتر)، عملکرد کارآمدتر و توانایی کنترل دقیق دما مناسب تر خواهد بود.

آیس بانک با وجود اینکه قیمت اولیه کمتری نسبت به چیلر دارد ولی هزینه صرفه جویی شده در مصرف انرژی در بازه ای کوتاه مدت این هزینه را جبران نموده و در ضمن کیفیت فرآیند سردسازی نیز تأثیر مستقیمی بر کیفیت محصول خواهد داشت.

بسیاری از محصولات غذایی در حین تولید بایستی در دمای کنترل شده دقیقی نگه داشته شوند تا شکل و مزه و ماندگاری آنها در بهینه ترین حالت قرار بگیرد.

چیلرهای صنایع غذایی و نوشیدنی در طرح ها و مدل های مختلف و مطابق با نیاز هر قسمت طراحی و ساخته می شوند که عمده ترین آنها عبارتند از:

  • 1هوا خنک پرتابل (قابل حمل) برای ظرفیت های کم.
  • 2هوا خنک ثابت در ظرفیت های مختلف (منظور از هوا خنک نوع کندانسور است).
  • 3آب خنک به همراه برج خنک کننده.
  • 4به صورت کندانسینگ یونیت (در مواقعی که به دلایلی مجبور باشیم به جای آب از مبرد به صورت مستقیم در فرآیند سردسازی استفاده کنیم).
  • 5چیلرهای زیر صفر و بالای صفر درجه سانتی گراد.

برخی از کاربردها:

  • 1استفاده از چیلرها در صنایع لبنی به منظور جلوگیری از فاسد شدن محصولات قبل از بسته بندی و ارسال به انبار.
  • 2خنک کاری غلتک های مورد استفاده در خط تولید.
  • 3سرمایش و کاهش رطوبت در تونل های خنک کننده محصولات غذایی.
  • 4فرآیند ساخت خمیر.
  • 5نگهداری دمای مخمر در محدوده ایده آل.
  • 6فرآیند خنک کاری شیر بعد از پاستوریزه کردن آن.
  • 7پروسه سردسازی شهد یا شیره انواع آشامیدنی ها قبل از فرآیند گاز زنی.
  • 8ایجاد هوای خنک و بدون رطوبت برای سردسازی منبع ذخیره آدامس جهت فرم دهی.
  • 9سرمایش محلول آب و گلیکول در دماهای کمتر از صفر و پمپاژ آن به واحد سرمایش روغن خوراکی.

 سردسازی های مورد نیاز در فرآیند تولید رب:

  • کاهش دما و منجمد نمودن انواع بستنی در حین تولید
  •  خنک کاری انواع ماشین آلات تولید تجهیزات بسته بندی محصولات غذایی
  •  کاربرد چیلر به همراه هواساز برای خنک کاری هوای سالن ها و انبارها به منظور حفظ شرایط دمایی ایده آل برای کارگران، خنک نگه داشتن بستنی، پنیر، ماست، نوشیدنی ها و هر نوع محصول غذایی برای جلوگیری از فاسد شدن آنها در پروسه تولید و انبارش
  • 1 و هر واحدی که نیاز به کار در شرایط خاص دمایی داشته باشد.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>