بررسی فرایند ترموفرمینگ، مزایا و معایب این فرایند و نقاط قوت و ضعف:
وقتی صحبت از دوام، کارایی، پایداری، راحتی و سودمندی است، میتوانیم از پلاستیک ها جهت تحقق اهداف خود استفاده نماییم.
پلاستیک ها انواع مختلفی دارند که هر کس برای آسایش و تامین نیازهای خود از بعضی از آنها استفاده میکند. پلاستیک ها سخت، بادوام، مطمئن، مفید بوده و همچنین استفاده از آنها نیز بسیار آسان است.
هزینه پلاستیک به مراتب کمتر از اکثر محصولات موجود در بازار بوده که محصولات ترموفرمینگ فقط یک مورد از محصولات این صنعت بزرگ و بی پایان است.
فرایند ترموفرمینگ:
یکی از فرایندهای تواید محصولات پلاستیکی، فرایند ترموفرمینگ است. در فرایند ترموفرمینگ، یک ورق یا فیلم پلاستیکی حرارت داده میشود و نرم میشود و پس از شکل دهی مجددا سرد شده و سخت میشود.
پلاستیک مورد استفاده در ترموفرمینگ میتواند بدون تغییر وضعیت شیمیایی در ساختارش، ذوب یا منجمد شود و دوباره پردازش شده و مجددا از آن استفاده شود.
در این فرایند، ورق پلاستیکی مابین هیترهای خاصی قرار گرفته و گرم میشود تا به یک دمای معمول رسیده و پس از آن توسط قالب شکل دهی میشود. سپس ورق را تا زمانی که سرد شود بر روی یک میز فلزی یا درون قالب خنک میکنند. پس از آن قطعات تشکیل شده از ورق را از آن جدا کرده و محصول آماده است.
به طور کلی از این روش جهت ساخت قسمتهای پلاستیکی محصولات بسیاری مانند رایانه ها، ماشین آلات و سایر تجهیزات ویژه برای الکترونیک، پزشکی و محصولات صنعتی نیز استفاده میگردد.
علل استفاده از ترموفرمینگ:
ترموفرمینگ در مقایسه با سایر روش ها و فرایندهای قالبگیری پلاستیک مانند قالبگیری تزریق پلاستیک، دارای مزایا و معایب زیادی است که در پایین به برخی از مزایا و معایب با اهمیت تر اشاره میکنیم:
مزایای فرایند ترموفرمینگ:
اگر چه هزینه های این فرایند بالاست، اما محصولاتی که به روش ترموفرمینگ تولید میشوند، با توجه به زمان تولید پایین و کیفیت بالا، در صنایع بسته بندی ارجعیت بالایی دارند.
معایب فرایند ترموفرمینگ: