در بسیاری از مناطق زلزله خیز جهان از جمله ایران تعداد زیادی از ساختمان های بنایی وجود دارد که بسیاری از آن ها برای بارهای لرزه ای طراحی نشده اند. زلزله های اخیر نشان داده است که این ساختمان ها در برابر بار های لرزه ای آسیب پذیرند و نیاز به مقاوم سازی دارند. روش های متعارف متفاوتی برای مقاوم سازی موجود است که هر کدام از این روش ها بر پایه افزایش مقاومت و یا شکل پذیری دیوارهای غیر مسلح بنایی استوار است.
بر پایه تحقیقات به عمل آمده بیش از 70٪ از سازه های موجود در سرتاسر جهان ساختمان های بنایی هستند. زلزله های قوی و متوسط می توانند صدمات و خسارت جبران ناپذیری را بر این گونه سازه ها وارد نمایند. که اکثر این خسارات برای سازه های غیر مسلح بنایی است. از طرفی با توجه به اینکه خرابی و جایگزینی این ساختمان ها به دلایل بسیاری امکان پذیری نیست احتیاج به روش های مقاوم سازی ساختمان های غیر مسلح بیشتر احساس می شود.
روش های متفاوتی برای مقاوم سازی ساختمان های غیر مسلح وجود دارد. ولی متاسفانه اطلاعات و آیین نامه های طراحی محدودی برای قابل اعتمادی نیز برای به دست آوردن مقاومت لرزه ای ساختمان های بنایی مقاوم سازی شده، موجو د نیست.
انواع روش های مقاوم سازی ساختمان های غیر مسلح
مقاوم سازی ساختمان های غیر مسلح غیر مسلح به منظور مطابقت دادن آن ها با آیین نامه های امروزی به چندین روش انجام می شود. این روش ها شامل موراد زیر است:
انتخاب بهترین روش برای مقاوم سازی ساختمان های غیر مسلح هر پروژه به مشخصات ساختمان موجود طرح بستگی دارد. بسته به دلایل ناکار آمدی سازه و همچنین روش مقاوم سازی برای مقاوم سازی و آنالیز ساختمان های بنایی غیر مسلح از روش های مختلفی استفاده می شود.