مهندسی سازه های دریایی درباره انواع سازه های دریایی اعم از ساحلی، فراساحلی و تجهیزات زیر دریا است. این رشته به مسائل مربوط به ساخت و طراحی سازه های مختلف دریایی ساحلی، فراساحلی و تجهیزات زیر دریا مانند انواع سکوها، اسکله ها، بندرها، موج شکن ها، دیوارهای ساحلی و تأسیسات حفاظتی سواحل، ستون های مهاربند و تأسیسات بندری می پردازد.
سازه های دریایی در برگیرنده طیف وسیعی از سازه ها هستند که با اهداف متنوع و مختلفی احداث می شوند. در یک تقسیم بندی کلی می توان این سازه ها را به دو گروه سازه های ساحلی و سازه های فراساحلی تقسیم نمود.سازه هایی هستند که در نواحی دور از ساحل و در اعماق مختلف و در اشکال مختلف و اهداف مشخص ساخته نصب می شوند.
از انواع این سازه ها می توان به برج های انتقال امواج ماکرویو، تولید انرژی و سکوهای نفت و گاز و سکوهای انتقال و فراورده های هیدرو کربوری را نام برد. طراحی و ساخت و نصب سازه های دریایی با توجه به شرایط ویژه محیط و بارگذاری های مربوطه در رده پیشرفته ترین مسائل مهندسی قرار گرفته و در حال حاضر مطالعات بسیاری در زمینه های مختلف آن از جمله بحث خستگی این سازه ها تحت بارهای ناشی از موج و جریان های دریایی در حال انجام است.
این شاخه از مهندسی سازه های دریایی به طراحی و ساخت سازه های دور از ساحل و در آب های عمیق مانند سکوهای نفتی، سکوهای تفریحی، پایانه های فراساحلی، سکوهای بادی و خطوط لوله کف دریا در آب های عمیق پرداخته می شود.آیین نامه هایی که در طراحی این نوع سازه ها به کار می روند شامل موارد زیر است:
که هم اکنون در طراحی ها از آنها استفاده می شود.سکوهای بزرگ سازه های اصلی صنعت فراساحل هستند که تجهیزات و وسائل مورد نیاز استخراج و تولید نفت و گاز طبیعی را در دریاها فراهم می کنند. در مراحل اول جک آپ یا به عبارت دیگر دکل های شناور برای حفر چاه های اکتشافی به کار می روند، و در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات حفاری سکوی دائمی تولید در همان محل نصب خواهد شد.