جایابی و انتخاب بهینه سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه:
تغییر ولتاژ و اعوجاج هارمونیک، دو اغتشاش عمده در سیستم های توزیع هستند. افت ولتاژ به دلیل افزایش تقاضای برق رخ می دهد و نیاز زیرساخت های سیستم توزیع را به ارتقا یادآوری می کند.
مطالعات نشان داده است که حدود 13 درصد توان تولیدی در سطح توزیع اتلاف می شود.
برای مقابله با تغییرات ولتاژ و اعوجاج هارمونیک در سیستم های توزیع، چندین استراتژی مانند استفاده از فیلترهای توان غیرفعال و فعال برای کاهش اعوجاج هارمونیک و استفاده از کنترل کننده های توان خاص برای کاهش مشکلات تغییر ولتاژ اعمال شده است.
با این حال، این استراتژی های کاهش، نیاز به سرمایه گذاری دارند. بنابراین، برای بهبود پروفیل ولتاژ و حذف اعوجاج هارمونیک در یک سیستم توزیع با PVDG، یک روش غیرتهاجمی پیشنهاد شده که شامل برنامه ریزی مناسب واحدهای PVDG و تعیین موقعیت و اندازه مطلوب واحدهای سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه است.
قبل از نصب واحدهای PVDG در یک سیستم توزیع، باید تجزیه و تحلیل امکان سنجی انجام داد. مالکان PVDG ملزم به ارائه نوع، اندازه و محل PVDG خود هستند.
سیستم قدرت معمولاً با نصب PVDG تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین سطح مجاز نفوذ PVDG باید با محدوده های هارمونیک تطابق داشته باشد.
بنابراین، جایابی و تعیین اندازه مطلوب DG امری ضروری است؛ زیرا نصب واحدهای DG در مکان های بهینه و با اندازه مطلوب، مزایای اقتصادی، زیست محیطی و فنی مانند کاهش تلفات توان، افزایش کیفیت توان، پایداری سیستم و هزینه کم بهره برداری را در پی دارد.
پیاده سازی روش بهینه سازی برای مسئله حل جایابی و تعیین اندازه بهینه PVDG در شکل 4 نشان داده شده است. باید یک تابع چندهدفه برای کمینه سازی تلفات کل، میانگین اعوجاج هارمونیک کل ولتاژ THDv و انحراف ولتاژ در یک سیستم توزیع تشکیل داد.
روند اجرای الگوریتم بهینه سازی برای تعیین محل مطلوب و اندازه بهینه سیستم فتوولتائیک متصل به شبکه به شرح زیر است:
شکل 4: فلوچارت تکنیک بهینه سازی عمومی برای تعیین محل و اندازه بهینه PVDG در یک سیستم توزیع