فناوری نانو در شاخه های مختلف علمی مانند پزشکی، انرژی، منسوجات، پیل های سوختی و … رشد چشمگیری داشته است. یکی از این شاخه ها استفاده از نانو الیاف در صنعت فیلتراسیون است. امروزه فیلترهای صنعتی جهت جداسازی ذرات گرد و غبار یا ذرات دارای ارزش افزوده مانند آرد، سیمان و … از هوا، در تمام کارخانجات صنعتی استفاده می شوند.
این نوع دستگاه ها قادر به جداسازی ذرات ریز کمتر از 0/5 میکرون نیستند و در زمان کوتاهی این فیلترها به مرز اشباع می رسند. نانو الیاف به واسطه خواص ویژه ای که دارد پتانسیل کاربردی زیادی در صنایع فیلتراسیون گازها و مایعات خواهد داشت.
با اضافه نمودن لایه ای از نانو الیاف به سطح این فیلترها و ظریف تر نمودن قطر الیاف و کاهش ضخامت فیلترها سبب می شود، در یک سطح مشخص، فیلتری با تعداد تخلخل بیشتر و ابعاد کوچک تر به دست آید که مورد اول سبب افزایش عمر فیلتر، افزایش نفوذپذیری هوا در سطح فیلتر و مورد دوم سبب جداسازی ذرات ریزتر نسبت به فیلترهای کنونی می شود.
کاهش ضخامت فیلتر سبب افت فشار پایین تر و مصرف انرژی پایین تر می شود. فیلترهای نانو لیفی دارای وزن پایه کم، نفوذپذیری هوای زیاد و ابعاد منافذ کوچک هستند که آنها را برای کاربردهای فیلتراسیون گسترده، مناسب می سازد.
لازم به ذکر است به دلیل گستردگی بسیار بالا در روش های استفاده از مواد نانویی می توان خواص بسیار مطلوب دیگری مانند ضد آب (هیدروفوب)، آب دوست (هیدروفیل)، آنتی باکتریال، ضد لک و ده ها مزیت دیگر نیز جهت فیلترهای لیفی با توجه به فرآیند استفاده آن به دست آورد.