سیمانتاسیون از جمله روش های اجرای تقویت روانگرایی است که شامل روش های مخلوط عمیق و روش پیش مخلوط است. روش مخلوط عمیق با اختلاط مواد تثبیت کننده مثل سیمان در خاک ماسه ای و جامد سازی خاک باعث ایجاد مقاومت در برابر روانگرایی می شود. این روش حتی برای مقاوم سازی خاک زیر سازه های موجود نیز بکار می رود.
در این روش با مقید کردن تغییر شکل های برشی، خاک زیر ساختمان از طریق ایجاد دیوار زیرزمین در مقابل روانگرایی تقویت می شود. به عبارت دیگر تقویت روانگرایی در این شرایط امکان خواهد داشت حتی زمانی که خاک با امکان روانگرایی در زیر سازه های موجود، مثل یک خاکریز وجود داشته باشد. در این صورت پیرامون سازه یک دیوار بهسازی شده اجرا می شود. در این روش مصالح تثبیت کننده مثل سیمان با خاک مخلوط و سخت می شود. دو رویکرد وجود دارد.
یکی بهسازی و جامد سازی همه خاک و دیگری بهسازی جزئی، که یک دیوار جامد در خاک ایجاد می شود. تأثیر این روش روی محیط اطراف حداقل است. روش پیش مخلوط با اضافه کردن مصالح تثبیت کننده به خاک و ماسه از قبل و ریختن خاک بهسازی شده در آب با لوله های ترمی یا بارج های مخصوص انجام می شود. با انجام تقویت در مقابل روانگرایی، بعد از جایگزینی خاک مخلوط، روشی مثل تراکم مورد نیاز نبوده و دوره زمانی ساخت کاهش می یابد.
در این روش، در محل مورد نظر، مدفنی با اضافه کردن یک مصالح تثبیت کننده مثل سیمان از قبل با خاک مخلوط می شود و تقویت روانگرایی به دنبال ایجاد مدفن نیاز نیست. و از آنجائی که خاک با یک مصالح تثبیت کننده مخلوط شده و در آب ریخته می شود، کنترل کیفیت آب مورد نیاز است. در این روش، دوره ساخت به دلیل اجرای همزمان تقویت در برابر روانگرایی و خاکریزی کاهش یافته و بهسازی می تواند در حجم بزرگی انجام شود.عواملی که در روش سیمانتاسیون و جامد سازی باید مورد توجه قرار گیرند، کنترل کیفیت بهسازی مقطع خاک، کنترل مخلوط مصالح تثبیت کننده و کنترل کیفیت آب منطقه است.