خرپاها از جمله ساده ترین اعضای باربر سازه ها هستند که در کل به عنوان اعضاء خمشی عمل نموده و در سقف ها، پل ها، وسازه های هوا فضا مورد استفاده قرار می گیرند. در این گونه سازه ها به علت عدم وجود نیروی برشی و لنگر خمشی در تک تکاعضاء، سطح مقطع هر یک از اعضاء کاهش یافته و در مجموع وزن کل سازه کاهش می یابد.
نکته دیگر اینکه خرپاها جهت باربری، بارهای خمشی و برشی را به نیروهای محوری تبدیل می نمایند و بدین منظور، افزایش ارتفاع سازه جهت تامین بازوی مقاوم در برابر نیرو های خمشی و برشی الزامی است.امروزه خرپاها به صورت گسترده ای در انواع سازه ها کاربرد دارند. از دلایل استفاده گسترده خرپاها در امر ساخت و ساز می توان به موارد زیر اشاره نمود.
خرپای دوبعدی
در این دسته خرپاها تمامی اعضای خرپا را می توان در یک صفحه جای داد. این بدان جهت است که از لحاظ هندسی اختلاف بعدی در نحوه قرارگیری و جهت گیری اعضاء وجود ندارد. بسیاری از طرح های کلاسیک خرپا در این دسته جای می گیرند.
خرپای سه بعدی (فضایی)
این دسته از خرپاها برخلاف خرپای دو بعدی شامل شبکه ای از اعضاء و اتصالات اند که روی حجمی را در برگرفته و در امتداد هر سه محور مختصات امتداد یافته اند.
خرپای چندگانه (ساندویچی)
در این گونه از خرپاها معمولاً لینک های وسط به صورت تکی و لینک های بالا و پایین به صورت دو گانه یا چند گانه طراحی می شوند.