تست رله دیستانس و روش آن:
تست رله دیستانس برای بررسی تنظیمات رله محافظتی، پیکربندی رله، نصب، آزمایش و راه اندازی کل دستگاه برای محافظت ضروری است.
از آنجا که از رله های دیستانس برای محافظت سراسری از اتصال کوتاه استفاده می شوند، شرایط عملکرد آن ها به اندازه گیری مقادیر الکتریکی مانند ولتاژ و جریان و ارزیابی مقدار امپدانس برای خطا بستگی دارد که متناسب با فاصله بین رله و نقطه خطا است.
اطمینان حاصل کنید که هر سه ناحیه رله محافظ به درستی تنظیم شده است. ناحیه 1 برای حالت تریپ لحظه ای در جهت مستقیم رو به جلو تنظیم شده است.
ناحیه 2 برای رسیدن فرارسش با تأخیر زمانی (تکی) در جهت جلو تنظیم شده است. ناحیه 3 برای رسیدن فرارسش تأخیر زمان در حالت دو برابر در جهت جهت معکوس تنظیم شده است.
اطمینان حاصل کنید که نوع سیستم قدرت مورد استفاده برای خط انتقال 400 کیلوولت مدل سه فاز و دو بار (سه بار مقاومتی با دو 9 کیلوولت) باید در 400 ولت کار کنند
. هنگام آزمایش حالت حفاظتی، مطمئن شوید که همه حالت های حفاظتی باقی مانده غیرفعال هستند. همچنین، تمام اتصالات PT، CT و اتصالات خط انتقال را بررسی کنید که به درستی متصل شده باشند.
مشخصات رله دیستانس:
عناصر عملیاتی ولتاژ و جریان دو جزء مهم رله امپدانس هستند. عنصر جریان گشتاور انحرافی را ایجاد می کند، در حالی که ولتاژ گشتاور بازیابی را ایجاد می کند. معادله گشتاور رله به صورت زیر است:
T=k1I2-k2V2-k3−k3
اثر فنری رله است.VوI مقدار ولتاژ و جریان هستند. وقتی رله در حالت عادی کار می کند، گشتاور خالص رله صفر می شود.
اگر اثر کنترل فنر نادیده گرفته شود، معادله تغییر می کند:
در شکل زیر مشخصه عملکرد در مورد ولتاژ و جریان نشان داده شده است. خط منقطع در تصویر نشان دهنده شرایط عملکرد در امپدانس خط ثابت است. جریان عبوری از ترانس جریان (CT) در محور X و ولتاژ تأمین شده توسط ترانس ولتاژ (PT) در محور Y گرفته می شود.
اگر امپدانس خط انتقال بیش از امپدانس رله در شرایط خطا باشد، در این صورت گشتاور مثبت بالاتر از خط مشخصه کاری تولید می شود. به همین ترتیب، اگر امپدانس خط از امپدانس رله در شرایط خطا کمتر باشد، در این صورت گشتاور منفی تولید می شود.
همچنین، با استفاده از صفحه R-X می توان مشخصات کاری رله دیستانس را توضیح داد. فرض کنید R شعاع دایره امپدانس خط باشد. X زاویه فاز و R موقعیت برداری است.
در ناحیه مثبت، امپدانس خط از شعاع دایره کمتر خواهد بود. در ناحیه منفی، امپدانس خط بیشتر از شعاع دایره است. از این مشخصات کاری می توان نتیجه گرفت که این نوع رله ها برای خطوط انتقال سریع مناسب هستند و از این نظر به این رله های سریع گفته می شود.
مزایا و معایب رله دیستانس:
در زیر مزایای رله دیستانس نسبت به رله اضافه جریان آورده شده است:
معایب رله دیستانس یا رله امپدانس در زیر بیان شده است:
کاربردهای رله دیستانس:
رله دیستانس در موارد زیر کاربرد دارد: