دروس تخصصی مهندسی قدرت چه هستند؟
شاید بتوان گفت قدرت قدیمی ترین گرایش رشته مهندسی برق است. در گرایش قدرت به بررسی سیستم های انتقال و توزیع برق پرداخته می شود.
به بیان خیلی ساده، می توان گفت که یک مهندس قدرت باید روی نحوه انتقال و توزیع برق از منبع آن (نیروگاه ها) به قسمت های مختلف، اشراف کامل داشته باشد.
البته امروزه گرایش قدرت در مقاطع تحصیلات تکمیلی به زیرشاخه های گوناگونی تقسیم شده است.
از مهم ترین شاخه های این گرایش، می توان به ماشین های الکتریکی (که غالبا به بررسی موتورها و ژنراتورها می پردازد)، سیستم های قدرت و فشار قوی (به طراحی و نحوه انتقال و توزیع می پردازد) و الکترونیک قدرت (که تلفیقی از گرایش الکترونیک در قدرت است و تعدادی از مداراتی که در الکترونیک با ولتاژ و توان پایین سر و کار دارند را در قسمت قدرت با توان و ولتاژ بالا پیاده سازی می کند) اشاره کرد.
دروس رشته مهندسی برق گرایش قدرت در جدول زیر آورده شده است. از بین دو درس با علامت "*" باید یکی را انتخاب کرد.
دروس تخصصی مهندسی برق قدرت و تعداد واحد:
دروس تخصصی مهندسی کنترل چه هستند؟
همان گونه که از نامش پیداست، در گرایش کنترل به بررسی نحوه کنترل سیستم ها پرداخته می شود.
در واقع یک مهندس کنترل باید به گونه ای کنترل کننده ها را طراحی کند که یک سیستم به خوبی کنترل شود و با توجه به الزامات پایدار بماند. ریاضیات پایه مهم این گرایش است.
دروس رشته مهندسی برق گرایش کنترل در جدول زیر آورده شده است. از بین دو دروس با علامت "*" باید 3 درس را انتخاب کرد. همچنین از بین دروس با علامت "**" باید یکی را انتخاب کرد. درس هایی با علامت "***" نیز باید همزمان اخذ شوند.
دروس تخصصی مهندسی برق کنترل و تعداد واحد:
دروس تخصصی مهندسی مخابرات چه هستند؟
گرایش مخابرات به بررسی سیستم های مخابراتی به صورت سیستمی و مغناطیسی می پردازد. در این گرایش نحوه مخابره و انتقال اطلاعات در سیستم های مختلف مخابراتی بررسی می شود.
می توان گفت که یک مهندس مخابرات عموماً روی ارسال و دریافت اطلاعات تحقیق و پژوهش انجام می دهد و سیستم های مورد نیاز را معرفی و طراحی می کند. گرایش مخابرات، در مقاطع بالاتر از کارشناسی خود دارای زیرگرایش های مختلفی است.
از زیرگرایش های آن می توان به مخابرات-میدان (که اکثراً با امواج الکترومغناطیس سر و کار دارد)، مخابرات-سیستم (که به طراحی سیستم های فرستنده و گیرنده به صورت سیستمی می پردازد) و مخابرات-رمزنگاری (که در امنیت اطلاعات کاربرد دارد) اشاره کرد.
دروس رشته مهندسی برق گرایش مخابرات در جدول زیر آورده شده است. از بین دو دروس با علامت "*" باید 2 درس را انتخاب کرد. همچنین از بین دروس با علامت "**" باید یکی را انتخاب کرد. از درس هایی با علامت "***" نیز باید 2 درس را گذراند.
دروس تخصصی مهندسی برق مخابرات و تعداد واحد:
دروس اختیاری مهندسی برق چه هستند؟
در برنامه دروس مهندسی برق درس های اختیاری نیز وجود دارد که دانشجویان با توجه به علاقه یا راهنمایی اساتید باید 15 تا 17 واحد از آن ها را اخذ کنند. جدول زیر فهرست این دروس را نشان می دهد.
دروس تخصصی مهندسی برق مخابرات و تعداد واحد: