کتاب های مدار منطقی:
در ادامه این بخش، مهم ترین کتاب های مدار منطقی را معرفی می کنیم که در دانشگاه ها به عنوان مرجع درسی مورد استفاده اساتید و دانشجویان قرار می گیرند.
مدارهای دیجیتال و طراحی منطقی نوشته ساموئل سی لی:
کتاب «مدارهای دیجیتال و طراحی منطقی» با عنوان اصلی "Digital Circuits and Logic Design" نوشته Samuel C. Lee برای دانشجویانی طراحی شده است که در علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا مهندسی برق مشغول به تحصیل هستند.
این کتاب همچنین برای دانشجویان کاردانی مناسب است. کتاب شامل نظریه های اساسی و دستورالعمل های طراحی عملی و نمونه هایی از طراحی منطقی مدرن است.
کتاب ساموئل لی شامل ملزومات جبر بولی، سیستم های کدنویسی و تبدیل آن ها، و روش های اساسی طراحی مدارهای ترکیبی است.
همچنین کتاب شامل نمادگرایی ولتاژ، مدارهای مجتمع متوالی، محل و تشخیص خطا و طراحی منطقی با استفاده از ریزپردازنده ها است. سپس روی تشخیص خطا و محل آن در مدارهای متوالی، طراحی منطقی با استفاده از ریزپردازنده ها تمرکز می کند. این کتاب شامل یک «مدار منطقی» برای تمریناتی است که تقریباً در پایان هر بخش گنجانده شده است.
کتاب پروژه های مدار دیجیتال کان:
مدارهای دیجیتال، که اغلب به آنها مدارهای مجتمع یا IC می گویند، قطعات اصلی تشکیل دهنده یک واحد پردازش مرکزی (CPU) هستند. برای درک نحوه عملکرد رایانه، درک مدارهای دیجیتالی که CPU را تشکیل می دهند ضروری است.
کتاب پروژه های مدار دیجیتال نوشته چارلز کان مهم ترین مدارهای دیجیتالی را معرفی می کند. جمع کننده ها، دیکدرها، مالتی پلکسرها، فلیپ فلاپ های D و ماشین های حالت ساده.
آنچه این کتاب درسی را منحصر به فرد می کند این است که توانایی درک این مدارها را در اختیار هرکسی قرار می دهد، از علاقه مندان گرفته تا دانشجویانی که در رشته علوم کامپیوتر تحصیل می کنند. این متن برای آموزش مدارهای دیجیتال با استفاده از پروژه های ساده ای که خواننده می تواند آن ها را پیاده سازی کند، طراحی شده است.
اما برخلاف اکثر کتاب های راهنمای آزمایشگاهی که در کلاس های مدارهای دیجیتال استفاده می شود، این کتاب درسی به منظور رفع موانع زیرساخت آزمایشگاهی مورد نیاز در دانشگاه طراحی شده است.
کتاب مدارهای منطقی دیجیتال:
این متن به اساتید اجازه می دهد تا پروژه های آزمایشگاهی را در مدارهای دیجیتال به دانشجویان در کلاس های آنلاین استفاده کنند. این امر باعث افزایش بازدهی کلاس ها با تمرینات جالب و سرگرم کننده می شود.
کتاب حاضر همچنین می تواند توسط علاقه مندانی که می خواهند در مورد مدارهای دیجیتال و نحوه کار رایانه ها بیشتر بیاموزند استفاده شود. این مطالب در سطحی ارائه می شود که فردی که هیچ تجربه ای در مدارهای دیجیتال و الکترونیک ندارد می تواند پروژه ها را با موفقیت انجام دهد و از مدارهایی که برای ساختن یک کامپیوتر استفاده می شود، آگاهی یابد.
کتاب مدار منطقی براون:
کتاب مدار منطقی براون و ورانسیچ برای یک درس مقدماتی در طراحی مدارهای منطقی دیجیتال نوشته شده است. این کتاب دو هدف را دنبال می کند: اول آموزش مفاهیم اساسی طراحی مدارهای منطقی دیجیتال به صورت دستی و سنتی و دوم نشان دادن روش طراحی این مدارها با استفاده از نرم افزارای مرتبط.
اگرچه امروزه به جز در موارد استثنایی، از روش های از طراحی دستی استفاده نمی شود، ویژگی این کتاب آن است که دانشجو درک شهودی مناسبی از چگونگی عملکرد مدارهای دیجیتال به دست می آورد.
همچنین، آشنایی با روش های طراحی دستی برای درک صحیح عملکرد ابزارهای نرم افزاری ضرورت دارد و به دانشجو نشان می دهد این ابزارها کار خود را چگونه انجام می دهند.
در کل کتاب برای نمایش مفاهیم از مثال های متعدد شامل طراحی مدارهای ساده به روش دستی و با استفاده از ابزارهای نرم افزاری استفاده شده است. پس از آشنایی با مفاهیم اولیه مثال های و نمونه های طراحی پیچیده تر ارائه شده است.
کتاب مدار منطقی براون را علیرضا زارع پور ترجمه و انتشارات نص منتشر کرده است.
کتاب اصول طراحی مدارهای منطقی سیستم های کامپیوتری شاه بهرامی:
اهداف نگارش این کتاب در مقایسه با منابع موجود عبارتند از:
بیان مفاهیم طراحی دیجیتال به زبان ساده و توضیح بهتر مطالب پیچیده، پوشش کامل و جامع سر فصل های درس مدار منطقی مصوب وزارت علوم، برقراری رابطه منطقی بین مطالب هر فصل و فصل های کتاب، ارائه مثال های مختلف و تمرین های متنوع و کاربردی، استفاده از منابع و کتب مختلف برای جامعیت بیشتر، تلاش برای رفع برخی از نواقص موجود در دیگر منابع و اضافه کردن مطالب جدید و دربرگیری راهبردهای عملی استفاده از مدارهای دیجیتال، آی سی های موجود و زبان های توصیف سخت افزاری.
کتاب مرجع جامع اصول مدارهای منطقی دیجیتال رضایی و یاری:
کتاب مرجع جامع اصول مدارهای منطقی دیجیتال را عباسعلی رضایی و بابک یاری تألف کرده اند. در این کتاب سعی شده تا روش هایی ساده برای فهم و طراحی مدارهای منطقی مطرح شود.
این کتاب برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی رشته های مهندسی کامپیوتر و برق با تمام گرایش های زیرمجموعه و سایر علاقه مندان به فراگیری طراحی سیستم های منطقی دیجیتال مفید است.
از مزایای کتاب مرجع جامع اصول مدارهای منطقی دیجیتال می توان به این موارد زیر اشاره کرد: مرجع کامل درس سرفصل مصوب با مثال های فراوان، مسائل فراوان و متنوع با حل کامل تشریحی، ارائه نرم افزار های طراحی و شبیه سازی و ارائه چندین پروژه کاربردی پیشنهادی.
کتاب مدارهای منطقی پیشرفته اکبری:
کتاب مدارهای منطقی پیشرفته اکبری و جوادی را انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر چاپ کرده است. این کتاب مناسب افرادی است که می خواهند به مطالب این درس تسلط بیشتری داشته باشند یا قصد آن ها آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد است.
کتاب مدارهای منطقی پیشرفته علاوه بر ارائه مطالب پایه ای این درس، شامل مباحث پیشرفته تری مانند FPGA نیز هست.
کتاب تحلیل و طراحی مدارهای منطقی دیجیتال نلسون:
کتاب تحلیل و طراحی مدارهای منطقی دیجیتال نلسون با نام اصلی "Digital Logic Circuit Analysis and Design" برای دانشجویان مهندسی و علوم که طراحی مدارهای VLSI، بردهای مدار چاپی، واحدهای دارای چند آی سی و مدارهای کامپیوتری را انجام می دهند نوشته شده است.
در این کتاب، پیش نیاز خاصی در زمینه مدارهای الکترونیکی یا سیستم های کامپیوتری فرض نشده است و به همین دلیل می توان کتاب مدارهای منطقی دیجیتال نلسون را برای اولین درس در سیستم های دیجیتال به کار برد.
مطالب کتاب آن قدر پیشرفته و عمیق نیز هست که جواب گوی دانشجویان سطوح بالاتر نیز باشد. این کتاب برای کسی که می خواهد طراحی دیجیتال را به صورت خودآموز یاد بگیرید و به عنوان مرجعی برای مهندسان شاغل نیز مفید است.
این کتاب را محمود دیانی ترجمه و انتشارت نص منتشر کرده است.
کتاب طراحی دیجیتال (مدار منطقی) موریس مانو:
دیجیتال از کلمه هایی است که امروزه زیاد به گوش ما می خورد. مدارهای دیجیتالی به دلیل دقت بالا و ساختار کامپیوتری شان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و به مرور جایگزین مدارهای آنالوگ شده اند.
به همین دلیل است که مدارهای منطقی یکی از مهم ترین درس های دانشگاه است که خود پیش نیازی برای دروس تخصصی دیگر نیز در نظر گرفته می شود. کتاب طراحی دیجیتال موریس مانو با عنوان اصلی "Digital Design" در سال 2013 منتشر شده است.
این ویرایش گفتار جدیدی درباره طراحی دیجیتال است و روش های مناسبی برای طراحی مدارهای منطقی را به صورت روان، ساده و دقیق به مخاطب می آموزد.
این کتاب در بسیاری از دانشگاه های جهان و ایران به عنوان مرجع اصلی معرفی می شود. مطالب این کتاب با استفاده از آخرین ویرایش کتاب اصلی و بر اساس تجارب ارزشمند تدریس مترجمان به شیوه ای ساده و روان و با ذکر بیش از 85 مثال و حل نمونه مسایل امتحانی در انتهای فصل ها، ارائه و تکمیل شده است.
کتاب طراحی دیجیتال موریس مانو دو ترجمه دارد: