سبک سازی و کاهش وزت سازه ها، از مهم ترین عواملی است که امروزه در طراحی و اجرای سازه ها در نظر می گیرند. به خصوص در مواقعی که منطقه ای زلزله خیز باشد در این مواقع دیده شده که هر چه بار سازه ها کمتر باشد، تلفات جانی کمتر است.
چوب به عنوان ماده ای با وزن سبک خود می تواند کمک زیادی به ساخت سازه ها نماید. خانه های ساخته شده با قاب چوبی از دیرباز عملکرد خوب در مناطق زلزله خیز داشته اند. با توجه به ویژگی این سیستم ها (سریع سازی، آسان سازی، سبکی و …) می توان در مواقع اضطراری از این سازه استفاده کرد.
مهم ترین دلایل کاربرد و ویژگی های این سیستم
انتخاب چوب
باید از چوبی استفاده کرد که بسیار خشک باشد. باید توجه کرد که رطوبت موجود در چوب کمتر از 20٪ است. در بسیاری از کشورها، چوبها را با توجه به مقاومت طبیعی آنها در برابر حشرات دسته بندی می کنند. این تقسیم بندی شامل هسته چوب درختان بلوط، اقاقیا، ساج و بنگومی است.
تقویت چوب
یکی از راه های احاطه بر نیروی افقی، مقاومت در برابر آنها است. اعضای مقاوم به فونداسیون ساختمان متصل می شوند و برای بالا بردن استحکام ساختمان به کار می روند. با این کار انعطاف پذیری صلبی ایجاد می شود و از جابه جایی های جانبی جلوگیری به عمل می آید. همین طور از تغییر بیش از حد ساختمان پیشگیری می شود.
یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین روش ها برای جلوگیری از بروز خسارت، استفاده از یک الوار بزرگ و نوک تیز است که آن را در زمین با فشار می رانند. و به این ترتیب از جابه جایی های کوچک ساختمان به خوبی جلوگیری می شود. مناسب ترین راه برای تقویت سازه های الواری، ایجاد یک سری دیوار و سقف صلب است.