به این بیل اسامی متعددی از قبیل کج بیل، بیل پشت خم و بیل کششی داده می شود. این بیل ها در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی هستند و برای حفاری مناسبند.
بیل مکانیکی با سیستم کابلی
این بیل مکانیکی عبارت است از اطاقک گردانی که سوار بر چرخ ها بوده ودر انتهای جلویی آن بیل متصل شده است. این بیل در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی هستند.
بیل کششی (دراگلاین)
بیل کششی دراگلاین از یک اطاقک فرمان، جرثقیل، جام بیل کششی و کابل های لازم جهت کنترل قسمت های مختلف تشکیل شده است. بیل کششی قادر است در سطوح خیلی بالاتر و خیلی پایینتر از سطح اتکاء خود و در انواع زمین ها مورد استفاده قرار گیرد. بازوی طویل آن برای حفاری و تخلیه مواد کنده شده مفید بوده و زمان سیکل کار کوتاه، از محاسن این ماشین است.
جرثقیل
جرثقیل تشکیل شده از اطاق فرمان و یک تیر بلند مشبک و قلب جرثقیل، معمولاً برای باند کردن اجسام سنگین و حرکت دادن آنها بکار می رود. با اتصال دستگاه های مختلف به انتهای تیر مشبک بلند جرثقیل، می توان از استفاده های دیگری نمود. جرثقیل ها هم بر دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی هستند. که امروزه بیشتر هیدرولیکی هستند.
اسکریپر
اسکریپر ماشینی است که عمل بارگیری، حمل و تخلیه مواد خاکی در مسافت های متوسط و زیاد را به تنهایی انجام می دهد. اسکریپر از سه قسمت اصلی تشکیل شده است.قسمت بارگیر (جام) دیوار جلویی قسمت بارگیر و دیواره عقب جام یا دیواره تخلیه قسمت جام که معمولاً سرباز است، دارای یک تیغه برنده قابل تعویض در قسمت پایین است.
این تیغه در حین بارگیری به داخل خاک نفوذ می کند و با برش خاک آن را به داخل جام هدایت می کند. این قسمت قابل حرکت بوده و می تواند پایین و بالا برود. در اسکریپرها ی دارای بالابر قسمت بالابر جانشین دیواره جلویی جام می شود. دیواره عقب جام یا دیواره تخلیه قابلیت حرکت به عقب و جلو را دارد که با هل دادن خاک به تخلیه بار کمک می کند.