دال های بتنی پیش تنیده به روش پس کشیده
این دال ها با اجرای درجا، امکان پوشش دهانه های بزرگ تر با تعداد ستون و ضخامت دال کمتر و قالب بندی ساده تر، باعث کاهش وزن و ارتفاع ساختمان، صرفه جویی در هزینه ساخت، سرعت بالا تر و امکانات بیشتر طراحی معماری می شود.
طراحی و اجرای پل ها
بیش از 50 درصد سازه پل ها در سراسر جهان با استفاده از تکنولوژی بتن پیش تنیده طراحی و اجرا می شود. استفاده از سیستم دال پیش تنیده با توجه به مزایای فنی، اقتصادی و زیبایی شناسی توسط متخصصین، طراحان و مجریان پل سازی همواره توصیه میشود.طراحی و اجرای مخازن، سیلوها و پوسته ها، استفاده از بتن پیش تنیده در این سازه ها با تاندون های حلقوی افقی و عمودی، باعث کاهش قابل ملاحظه هزینه های ساخت، زمان اجرا، مصرف فولا د و بتن، کارایی بیشتر سازه، حذف ترکها و آب بندی در مخازن می شود.
مهار خاک
نگهداری دیواره های خاکی و پایدار سازی آنها به خصوص در گودبرداری ها نیاز به روش های ارزان و ایمن دارد که بهره گیری از روش پیش تنیدگی پاسخ مناسبی به این نیازها است.
دال های پیش تنیده به روش پس کشیده
کاربرد دال بتن پیش تنیده در ساختن دال های تخت از کشور آمریکا شروع شد و هم اکنون هم به طور گسترده ای در استرلیا، اروپا و شرق دور استفاده می شود. اگر چه استفاده از دال های تخت بتن پیش تنیده تا همین اواخر در انگلستان غیر متداول بود.
مزایای اقتصادی آن، هم اکنون بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ایران نیز در سال های اخیر این نوع دال ها مورد استفاده قرار گرفته اند. در بیشتر موارد دال های با ضخامت یکنواخت و تاندون های منحنی مورد استفاده قرار می گیرند. اما یک روش جدید، استفاده از دال های با ضخامت متغیر و تاندون های مستقیم است.