اتصالات صلب در قاب های خمشی بکار می روند و قاب های خمشی از سیستم های مقاوم در مقابل نیروهای زلزله هستند. در این قاب ها به خاطر عدم دقت در تعیین بارهای ناشی از زمین لرزه، تامین شکل پذیری اهمیت ویژه ای دارد. این عدم یقین، ناشی از کمبود دقت در تعیین جرم، خواص دینامیکی سازه و نیز شتاب وارده به قاب ها است.
معیار اساسی در طراحی اتصال
شکل پذیری
قابلیت جذب، اتلاف انرژی و حفظ باربری سازه در خلال بارهای رفت و برگشتی و تغییر شکل های غیر خطی بدون کاهش چشمگیر در مقاومت اعضاء.
منحنی چرخه ای یا هیسترزیس
در خلال زلزله به دلیل ماهیت رفت و برگشتی آن، سازه بارها خاصیت بارگذاری - باربرداری را تجربه می کند. اگر نمودار نیرو - تغییر شکل سازه در زمان تداوم زلزله ترسیم شود، نمودار حاصل به نمودار چرخه هیسترزیس معروف است. بدیهی است در انتهای ارتعاش سازه نسبت به وضعیت اولیه دارای یک تغییرشکل ماندگار خواهد بود که به دلیل کاهش در مقاومت و سختی سازه ایجاد شده و به تغییر شکل پسماند معروف است.
ستون ها
تیرها
اتصالات
آشکار است که طرح سازه ها باید به گونه ای صورت پذیرد که سازه توانایی جذب انرژی را با رفتار غیر خطی و غیر ارتجاعی خود داشته باشد.انواع قاب های خمشی فولادی تغییر شکل های غیر ارتجاعی مختلفی را نشان می دهند. هر قدر ضریب رفتار و در نتیجه شکل پذیری مورد نظر در ساز های بیشتر باشد، رفتار غیر ارتجاعی آن افزایش یافته و ضرورت تامین شرایطی برای امکان یافتن این رفتار زیاد می شود.بر این اساس مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، قاب های خمشی فولادی را از نظر شکل پذیری به سه دسته معمولی، متوسط و ویژه (با شکل پذیری زیاد) تقسیم می کند.