بتن پرتابی یا بتن پاشی با الیاف فولادی، روشی است که در این روش، خمیر بتن و الیاف فولادی توسط پمپ با سرعت و فشار زیاد به سطوح مورد نظر پاشیده می شود.معمولاً بدین نحو است که خمیر بتن از یک مجرا و الیاف فولادی با درصد مشخصی از مجرای دیگر، با سرعت زیادی خارج و به طور همزمان و لایه به لایه بر روی سطح مورد نظر پاشیده شده و در نتیجه در سطح کار پوشیده از بتن مسلح و الیاف فولادی می شود.
البته گاهی خمیر بتن همراه با الیاف فولادی نیز می تواند از یک مجرا پوشیده شود. با استفاده از الیاف فولادی در روش بتن پرتابی می توان از آرماتورگذاری شبکه ای در محل های مشکل (نظیر شیب های تند، دیواره های سنگریزه ای، دیواره های تونل ها و … خودداری کرد. چرا که آرماتورگذاری در چنین مناطقی نه تنها خطرناک است، بلکه بعلت ناهموار بودن سطوح این گونه محل ها و سختی کار، آرماتوربندی کار پرهزینه و گرانی است. به طور کلی روش بتن پرتابی با الیاف فولادی را می توان در عملیات زیر بکار گرفت.
بتن مسلح با الیاف فولادی به منظور بهبود بخشیدن به خواص بتن، کاربرد وسیعی را در سازه های بتنی و بتن مسلح پیدا کرده است. دلیل این کاربرد گسترده مزایای بی شمار فنی و اقتصادی در استفاده از الیاف فولادی در جسم بتن است. با توجه به این مزایای مهم در خواص بتن، تولید و کاربرد الیاف فولادی در کشورهای صنعتی جهان از طیف وسیعی برخوردار شده است.
به طوری که در حال حاضر انواع الیاف فولادی با مشخصات فنی و کاربری های گوناگون به طور صنعتی تولید انبوه می شود. بتن مسلح با الیاف فولادی شامل یک کالبد بتنی مرکب از سیمان، مصالح سنگی، آب و همچنین درصدی از الیاف فولادی کوتاه بوده که به طور درهم و کاملاً اتفاقی و در جهات مختلف در مخلوط پراکنده شده است. وجود الیاف فولادی، مشخصات بتن را نسبت به حالت خالص بهبود می بخشد.