بتن ریزی سقف های پروژه به دو صورت، به کمک پمپ یا تاور کرین بسته به موقعیت مکانی و زمانی کار ریخته می شد. به منظور جلوگیری از تغییرات در ضخامت سقف بتن ریزی شده که باعث وارد آمدن بار مرده اضافی یا کمبود مقاومت بتن به جهت کمبود حجم آن شده و ایجاد سطح یکنواخت در سطح کف سازه در حین بتن ریزی، همواره ارتفاع تمامی نقاط بتن ریزی شده کنترل می شود.
در مرحله اجرای تخته ماله دوم روی سطح بتن، به منظور اجرای سطحی یکنواخت و بدون ترک، باید ترتیبی فراهم آورد تا سطح بتن از رفت و آمد مربوط به این کار آسیب ظاهری نبیند. از دیگر مراحل بسیار مهم بتن ریزی، مراحل آغازین و پایانی عملیات بتن ریزی است در مرحله آغاز عملیات بتن ریزی باید شرایطی فراهم آورد تا لوله های پمپاژ بت، آماده انتقال بتن شود.
بدین منظور در ابتدا با توجه به شرایط محیط مانند درجه حرارت محیط و… طرح اختلاط خاصی از آب و سیمان توسط پمپ بتن، در داخل لوله ها جریان می یابد. اما باید توجه داشت که این دوغاب سیمان یه هیچ وجه اجازه ورود به سطح بتن ریزی را ندارد و باید به نحوی از محیط عملیات خارج شود. از جمله موارد حفاظت محیطی بتن، جلوگیری از وزش باد در محوطه بتن ریزی شده است. زیرا که خود عامل تبخیر غیر طبیعی رطوبت بتن بوده و موجب ایجاد ترک می شود.
با محصور کردن اطراف محل بتن ریزی با پوشش مناسب علاوه بر حفاظت محیطی بتن، محیط کار از بقیه محیط جدا شده و ایمنی کارکنان و محیط اطراف منطقه عملیات بتن ریزی نیز تا حد مطلوبی تامین می شود. با توجه به سطح بسیار زیاد بتن ریزی در هر سقف، حدود 900 متر مربع نیاز است که در هر مرحله لوله های پمپ بتن در حین بتن ریزی باز شده و در مسیر جدید مجدداً بسته شود. انتخاب محل انجام این کار، به نحوی است که مراحل انجام کار کمتر شده و آسیب کمتری به محیط عملیات بتن ریزی برسد. در عین حال هماهنگی بین پمپ محل و محل لوله کشی از مسائلی بوده که قبل از انجام عملیات بتن ریزی نیاز به برنامه ریزی دارد.
نکات کلیدی کنترل بتن ریزی سقف
مراحل بتن ریزی
قبل از شروع عملیات بتن ریزی مشخصات محل مورد نظر باید با نقشه ها، مشخصات فنی واستانداردها مطابقت کامل داشته باشد. مهم ترین اقدامات جهت بررسی مطابقت یا عدم آن بشرح زیر است.