پیش ساختگی به عنوان فرآیندی مؤثر و کارآمد برای کاهش ضایعات مطرح است. تکنیک های پیش ساختگی برای تمامی پروژه های ساختمان سازی قابل تعمیم است. با این وجود، پژوهش خاصی در زمینه تأثیر استفاده از روش پیش ساختگی در انواع مختلف پروژه های ساختمانی انجام نیافته است.
به منظور تبیین کاهش میزان تولید ضایعات از طریق استفاده از پیش ساختگی، روش های متداول و پیش ساختگی مورد بررسی قرار گرفت.اگرچه میزان ضایعات حاصل از انواع مختلف و ماهیت های متفاوت پروژه ها متغیر خواهد بود، انتخاب روش اجرای متداول یا پیش ساخته تأثیر مستقیمی بر میزان تولید ضایعات خواهد داشت.
بر اساس میانگین میزان تولید ضایعات در فعالیت های عمده ساختمان سازی در کارگاه ساختمانی می توان گفت که مؤثرترین بخش در کاهش میزان ضایعات، نازک کاری است که از طریق به کارگیری پیش ساختگی، 100درصد کاهش در میزان تولید ضایعات حاصل خواهد آمد. در این حالت، سطوح بتنی اجزای پیش ساخته تا حدود زیادی صاف بوده و برای نصب کاشی یا سایر پرداخت های سطحی، مناسب خواهد بود و درنتیجه، نیازی به نازک کاری نیست. طبق اظهارات پیمانکاران، کاشی به صورت مستقیم قابل نصب بوده و در صورت نیاز به رنگ، ضخامت بسیار اندکی از اندود، کافی خواهد بود.
پیش ساختگی می تواند تولید ضایعات در ساختمان سازی را کاهش دهد و میزان کاهش ضایعات نیز به نوع پیش ساختگی بستگی دارد. میزان عادی اتلاف مصالح به تأثیر هزینه رویکرد به کار رفته برای کنترل آن بستگی دارد. در نتیجه، هزینه کاهش میزان اتلاف به طور مستقیم با میزان ارزش مصالح ذخیره شده در ارتباط است.
این ارتباط به صورت خطی نیست و تأثیر هزینه می تواند در مراحل اولیه پیشرفت پروژه مطرح باشد و مقدار بهینه ذخیره مصالح باید قبل از شروع پروژه بیشتر صرفاً مشخص شود. مقدار بهینه باید دارای کمترین هزینه مالی برای کاهش میزان تولید ضایعات بوده و تأثیر زیادی بر مقدار مصالح ذخیره شده داشته باشد. کاهش میزان تولید ضایعات در مواردی می تواند مؤثرتر واقع شود که میزان تولید ضایعات بالا بوده و نیز امکان بیشتری برای کاهش آن فراهم باشد.