جلوگیری از تبخیر آب، روش دیگری جهت عمل آوردن بتن است و از آن جهت مزیت دارد که نیاز به خیس کردن مداوم پوشش نیست. این روش برای مناطقی که امکان فراهم کردن آب مناسب جهت عمل آوری با مشکلاتی همراه است قابل به کارگیری خواهد بود. مصالح و روش های مختلف جلوگیری از تبخیر آب از سطح بتن به شرح زیر است.
ورق پلاستیک یا نایلون
ورق پلاستیک وزن بسیار سبک دارد و در رنگ های مختلف، مانند سفید و سیاه موجود است. رنگ سفید برای هوای گرم مناسب است، زیرا نور را منعکس می کند و رنگ سیاه برای هوای سرد مطلوب است، زیرا نور را جذب می کند. ورق پلاستیک معمولاً از نوع پلی اتیلنن است. ورق پلاستیک باید کاملاً سطح بتن را بپوشاند و لبه بالای آن حدود 100 میلیمتر روی هم قرار گیرد و قطعات چوب بر روی آن قرار داده شود تا ورق کاملاً در تماس با سطح بتن باشد، و وزش باد سبب بلند کردن و حرکت آن نشود.
احتمال دارد که ورق پلاستیک باعث تغییر رنگ و ظاهر سطح بتن شود، به خصوص اگر ورق چروکیده باشد، در این صورت اگر یکنواختی رنگ و ظاهر سطح بتن اهمیت دارد، باید از روش های دیگری استفاده کرد. تعریق و چکه کردن آب ناشی از تبخیر سطح بتن می تواند به ظاهر بتن آسیب رساند.
بنابراین توصیه می شود، در چنین شرایطی نایلون یا پوشش دقیقاً بر سطح بتن قرار داده شود یا از روش های دیگری استفاده شود. مشکل استفاده از ورق نایلون، پاره یا سوراخ شدن آن در کارگاه بوده که امکان تعمیر آن وجود ندارد و در صورت عدم توجه به وجود سوراخ یا پار گی مشکلاتی برای عمل آوری، به وجود می آورد. جهت محکم کردن ورق ها در اطراف تیرها و ستون ها، باید از طناب یا نوار استفاده شود.
عمل آوردن بتن به وسیله قالب ها
قالب ها خود محافظ مناسبی هستند و از خروج آب از بتن جلوگیری می کنند. البته در چنین مواردی، سطح افقی بتن باید مرطوب نگاه داشته شود. قالب های چوبی باید با آب افشانی مرطوب شوند، به خصوص در هوای گرم و خشک این عمل حایز اهمیت است. اگر مرطوب نگاه داشتن قالب های چوبی امکان پذیر نیست، باید بلافاصله قالب برداری شده و روش دیگری جهت عمل آوردن بتن به کار گرفته شود. در صورتی که امکان برداشتن سریع قالب ها به ویژه در سطوح یا دیوار یا تیرها وجود ندارد، توصیه می شود با شل کردن قالب ها، امکان عمل آوری با ریختن آب در درزهای موجود فراهم شود.
عمل آوری حفاظتی (محافظت)
لازم است در طول عمل آوری بتن جوان و پس از ریختن بتن، از بتن به خوبی محافظت شود تا آسیب نبیند. بارش باران و تگرگ، لرزش های شدید ماشین آلات ثابت و متحرک موجود، یخبندان، اعمال ضربه به قالب می تواند به بتن جوان و نارس آسیب رساند و به ظاهر بتن و مقاومت و دوام آن لطمه بزند.
عمل آوری حرارتی (پروراندن)
برای افزایش مقاومت بتن در روزهای اول و محفاظت آن، در هوای سرد و جلوگیری از یخ زدن آن می توان دمای بتن داخل قطعه را بالا برد. بهترین روش برای این کار، به کارگیری بخار آب است و دمای محیط و بتن بهتر است از حدود 65 درجه سانتیگراد بیشتر نشود و عمل بخاردهی پس از گیرش بتن آغاز شود. روش های حرارت رسانی خشک با سوزاندن مواد سوختی، نیروی برق و غیره، امکان پذیر است. ولی به طور کلی باید نکات زیر در آن رعایت شود تا مقاومت و دوام مورد نظر حاصل شود.