تری دی پانل
وزن نسبی کم در مقایسه با آجر فشاری، مقاومت بالا، عایق بودن در برابر صوت و حرارت از مزایای آن است. ولی باید توجه داشت وزن واحد سطح آن در مقایسه با آجر فشاری کم است ولی از وزن واحد سطح دیوار با بلوک سفالی مجوف بیشتر است. بنابراین سبک بودن این سیستم نسبی است. با توجه به نحوه اجرا، باید یادآور شد این سیستم از یکپارپگی مناسبی برخوردار است. به دلیل وجود یک لایه عایق پلی استایرن از انعطاف خوبی نیز در برابر ضربه و بارهای وارده برخوردار است.
به دلیل وزن کم پانلها جابه جایی آنها راحت بوده و در مدت زمان کوتاهی سطح زیادی اجرا میشود. از دیگر مزیتهای این سیستم میتوان به عایق حرارت بودن آن به واسطه وجود یک لایه پلی استایرن اشاره نمود. بنابراین در ساختمانی که با این سیستم اجرا میشود، مصرف انرژی کمتر خواهد بود. هر چند این سیستم مزیتهای زیادی دارد ولی معایبی نیز دارد که از آن جمله میتوان به زون زیاد آن در مقایسه با دیوار بلوک سفالی و دیگر سیستمهای با مصالح پیوسته اشاره نمود. همچنین اجرای صحیح و اصولی آن نیازمند دستگاههای ملات پاش است که نیاز به مهارت برای کاربر آن دارد.
سیستم دیوار خشک
این سیستم از سیستمهای نوین ساخت و سار در ایران در راستای سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژه است. والها به عنوان سیستم کاملی برای ساخت دیوارهای جداکننده به روش خشک است. اساس این سیستم را پانلهای گچی روکش دار یا سیمانی تشکیل میدهد.
این پانلها به وسیله اسکلت فلزی سبک سرد نورد شده اجرا میشود به عبارت دیگر پانلهای مذکور به عنوان پوشش و سازه سرد نورد شده به عنوان قاب یا اسکلت پوشش عمل مینماید. این دیوارها دارای پایداری زیادی نسبت به دیوارهای مصالح بنایی دارند زیرا علاوه بر وزن سبک آن از یکپارچگی و انسجام خوبی نیز برخوردار است.
از مزایای این سیستم میتوان به سبک بودن، سرعت در نصب اشاره نمود. ولی دارای معایبی نیز است که از آن جمله میتوان به احتیاج به کارگر و اکیپ آموزش دیده و انحصاری بودن کارخانه تولیدی و عایق صوتی نامناسب، عدم مقاومت در برابر ضربه و عدم امکان اجرای نماهای متنوع روی آن اشاره نمود.
سیستم پلاستر درجا
این سیستم شباهت زیادی با سیستم دارای وال دارد. ولی معایب آن مبنتی بر تربیت اکیپ متخصص و همچنین انحصاری بودن کارخانه تولیدی را ندارد. پیکره اصلی این دیوار از همان مفاهیم استاد و رانر تشکیل شده است که این پروفیلهای ممکن است از پروفیلهای U شکل یا قوطی تشکیل شده باشد که به فواصلی از هم مونتاژ میشوند و با میلگرد در راستای افقی در فواصل معین شبکه بندی شده و سپس دو لایه رابیتیس روی آنها اجرا میشود. بین رابیتسها با عایق حرارتی یونولیت پر میشود. رابیتسها با پلاستر ماسه سیمان پوشش داده میشود. سپس یک لایه نازک گچ برای زیرسازی نقاشی روی آنها اجرا میشود.
سیستمهای دیگر
پیشرفت فناوری در صنعت ساختمان ابداع روشهایی برای اجرای جداکنندهها در ساختمانها شده است. که این روشها اکثراً مبتنی بر سبک بودن مصالح مصرفی و سرعت در اجرا است.