اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

میانقاب

میانقاب‌های غیر سازه‌ای موسوم در کشور بر اساس مصالح به دو دسته تقسیم می‌شود.

  • به صورت گسسته
  • به صورت پیوسته

میانقاب با مصالح گسسته

میانقاب‌ها ممکن است از واحدهای کوچک و مجزا از هم تشکیل شود که با هم عملکرد مطلوبی داشته باشند. به عبارت دیگر واحدهای تشکیل دهنده میانقاب از مصالح گسسته شکل گیرد. روند سنتی ساخت میانقاب در کشور بیشتر در این دسته قرار دارند که البته در سال‌های اخیر در کیفیت واحدهای تشکیل دهنده تغییراتی پدید آمده که منجر به سبک سازی در ساختمان‌ها شده است.

مصالح گسسته عمدتاً رفتاری شکننده دارند بنابراین تا حد امکان باید تغییر شکل‌های آنها در داخل و خارج از صفحه مهار شود ‌یا‌ کاربرد آن در ساختمان محدود شود.در ساختمان‌های با سیستم مهاربند، با توجه به کمانش المان‌های مهاربندی که موجب کمانش بیش از حد میانقاب در خارج از صفحه می‌شود، استفاده از میانقاب‌ها با مصالح گسسته در قاب مهاربندی شده مجاز نیست.

انواع مصالح گسسته

آجر فشاری

آجر فشاری از قدیمی‌ترین مصالحی است که در ساخت دیوارهای در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. که به واسطه وجود کارخانه‌های فراوان و قیمت مناسب در بسیاری از پروژه‌های شهری و روستایی استفاده می‌شود که دارای نقاط ضعف و قوتی است‌.روش تولید آجر فشاری و عدم نیاز به تکنولوژی پیشرفته وجود کارخانه‌های تولید آن در سراسر کشور‌، قیمت مناسب و نحوه اجرای دیوار با آن از نقاط قوت و وزن زیاد و رواداری‌های زیاد در ابعاد از نقاط ضعف آن به شمار می‌‌آید.

بلوک‌های سفالی

بلوک‌های سفالی از پر مصرف‌ترین واحدهای بنایی است که در ا‌جرای میانقاب‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر سبک بودن روش اجرای دیوار جداکننده با آن نیز آسان است. این بلوک‌ها در کارخانه‌ها تمام اتوماتیک تولید می‌شوند. ضخامت این بلوک‌ها معمولاً 10 و 15 سانتیمتر و طول این بلوک‌ها 20 و 25 سانتیمتر است. میزان عایق صوت بودن دیوار با بلوک‌های سفالی از دیوار با آجر فشاری و دیگر مصالج موجود و مصالح نوین کمتر است.

وزن کمتر نسبت به آجر فشاری و مصرف سوخت کمتر در زمان تولید و سرعت بالا در دیوار چینی به دلیل ابعاد بزرگ بلوک‌ها از مزایای بلوک سفالی است ولی از معایب آن می‌توان به پرت زیاد به دلیل شکنندگی و عایق نامناسب صوت اشاره نمود.

بلوک بتنی سبک

بلوک بتنی سبک، بلوکی است یکپارچه با بافت متخلخل و چگالی پاییین که از سیمان و پوکه معدنی یا رس منبسط شونده لیکا تشکیل شده است. بلوک‌های بتنی سبک بار مرده ساختمان را کاهش می‌دهند. این کاهش وزن منجر به کاهش نیروی زلزله شده و در نیتجه اجرای ساختمان با هزینه کمتری میسر خواهد بود.

بلوک‌های بتنی سبک به دلیل وجود تعداد زیاد حباب‌های عایق حرارتی در ساختمان دارد همچنین به دلیل خصوصیات فیزیکی سنگدانه‌های لیکا جاذب صوت است. این بلوک‌ها از اختلاط ماسه سیلیسی، سیمان، آهک و پودر آلومینیوم ساخته می‌شوند. چگالی آن تقریباً یک سوم آجر فشاری است از این رو جرم سازه و بار ناشی از زلزله کاهش می‌یابد.

با توجه به رواداری بسیار ناچیز این بلوک‌ها در صورت اجرای صحیح نیازی به اندود گچ و خاک نیست. بلوک‌های بتنی هوادار در دو نوع اتوکلاو شده و غیر اتوکلاوه شده تولید می‌شوند. غالباً جرم واحد حجم بلوک‌های غیر اتوکلاو شده بیش از بلوک‌های اتوکلاو شده است.سرعت بالا در دیوار چینی‌، عایق مناسب صوت و حرارت، جذب آب مناسب‌، وزن کم و برش پذیری بالا از مزایای بلوک‌های بتنی هوادار اتوکلاو شده است.

‌میانقاب با مصالح پیوسته

میانقاب‌ها با مصالح پیوسته حاصل صنعتی سازی روند ساختمان سازی است. استفاده از این میانقاب‌ها باید اصول زیر را در محقق نماید.

  • مقاومت مورد نیاز میانقاب در برابر نیروهای خارج و داخل صفحه
  • صرفه جویی در مصرف انرژی در زمان تولید و بهره برداری از ساختمان
  • سرعت بالا در اجرا
  • قابلیت استفاده در شرایط اقلیمی متفاوت
  • هزینه تمام شده پایین

میانقاب‌های پیوسته با توجه به نحوه اجرا و منسجم بودن آنها در هنگام اعمال بار جانبی عملکرد مطلوبی را به نمایش می‌گذارد. ولی میانقاب‌های با مصالح گسسته تا این اندازه منسجم نبوده و در هنگام اعمال بار جانبی ممکن است به صورت قطعات بزرگ و کوچک از محل خود جدا شده و ریزش نمایند.میانقاب‌های پیوسته از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند و همچنان ابداعات جدیدی در این زمینه وجود دارد‌.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>