رگولاتورها (تنظیم کننده های فشار) هم دارای انواع گوناگونی هستند و برای فشارهای مختلف ورودی و خروجی مختلف طراحی شده اند. رگولاتورها دارای دو فشارسنج هستند که یکی فشار داخل مخزن و دیگری فشار گاز خروجی را نشان می دهند. رگولاتورها در دو نوع کلی یک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم می شوند که این تقسیم بندی همان مکانیزم تقلیل فشار است. ذکر جزییات دقیق رگولاتورها در اینجا میسر نیست اما اطلاع از فرآیند تنظیم فشار برای هر مهندسی لازم است.
اجزا مشعل
کپسول استیلن
کپسول های استیلن را از فولاد مرغوب بدون درز با ضخامت جداره 4 الی 25 متر ساخته و جهت استقرار بر روی زمین، پایه چهار گوش را به کف آنها جوش می دهند. در سر این کپسول ها شیری نصب شده که در هنگام مصرف یا پرکردن مورد استفاده قرار گرفته و معمولاً برای محافظت از آن در هنگام حمل و نقل درپوشی روی آن بسته می شود.
کپسول های استاندارد استیلن دارای گنجایش معادل چهل لیتر بوده و در آنها استیلن را با فشار 51 بار پر می کنند. برای پیشگیری از تجزیه استیلن و خط انفجار در این فشار بالا لازم است که فضای داخل کپسول را از مواد متخلخل پر کرده و علاوه بر آن استیلن را در مایعی حل نمایند. برای این منظور از استن استفاده می شود. زیرا مایع استن، استیلن را به مقدار زیادی در خود حل می نماید.
برای جلوگیری از سرایت شعله به داخل کپسول استیلن (در صورت پس زدن شعله) بایستی حتماً در سر راه آن و شعله، مخزن اطمینانی که در داخل آن آب قرار دارد یا وسیله مشابه دیگری استفاده کرده یا قبلاً شیلنگ ها به شعله جوشکاری از یک شیر یک طرفه ای کمک گرفت.
کپسول اکسیژن
کپسول های اکسیژن را نیز از فولاد مرغوب انتخاب کرده و آنها را بدون درز می سازند پایه و قسمت آنها مشابه کپسول های استیلن بوده و حجم آن معمولاً 40 لیتر است. برای آنکه بتوانند مقدار بیشتری اکسیژن را در این کپسول ها جای دهند معمولاً اکسیژن را با فشار 150 بار در داخل آنها پر کرده و به این ترتیب می توان 6000 لیتر اکسیژن را در آنها جای داد. یکی از تفاوت های عمده این کپسول ها با کپسول ناتوان، ضخامت جداره آنها است که معمولاً مقدار آن را 8/75 میلیمتر انتخاب می کنند تا بتوانند فشار 150 بار را با اطمینان کامل تحمل نماید.
دستگاه تقلیل دهنده فشار از آنجائی که فشار گاز داخل کپسول ها زیاد بوده و با این فشار زیاد نمی توان جوشکاریکرد لازم است که به استفاده از دستگاه تقلیل دهنده ای فشار آنها را بر حسب نیاز تقلیل داده و جریان گاز یکنواختی را به صورت مشعل هدایت نمود. این دستگاه ها معمولاً به طور مستقیم به کپسول ها متصل شده و پایه خطوط انتقال گاز، قبل از شیلنگ های متصل به مشعل نصب می شود.
ترتیب روشن کردن مشعل
در شروع کار، قبل از شروع به جوشکاری لازم است که ابتدا نازل (حلقه آتش) مناسبی را با توجه به ضخامت میلگرد انتخاب کرده و آن را به دسته مشعل متصل نمود. بایستی فشار گازهای مصرفی را مشخص کرده و با در نظر گرفتن این فشارها و رعایت مراتب زیر اقدام به روشن کردن و تنظیم مشعل نمود.
ترتیب خاموش کردن مشعل در خاتمه کار
برای آنکه خاموش کردن مشعل توام با ایجاد دود و انتشار آن در فضای کارگاه نبود و دستگاه های تنظیم فشار و شیلنگ گازها در زمانی که از دستگاه استفاده نمی شود و تحت فشار قرار نگیرد. لازم است مراتب زیرا رعایت نمایید.