در پروژه های ساختمانی به دلیل فراموشی در تعبیه ریشه های ستون یا دیوار برشی، اجرای ستون در محل هایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگردهای انتظار و بالاخره عملیات بهسازی و بازسازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده می شود. در جاهایی که مقاومت کششی زیادی در میلگردهای کاشت شده نیاز نیست.
در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن، سوراخی به قطر 55 میلیمتر بزرگ تر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر با استفاده از دستگاه مغزه گیر، ایجاد می شود. داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر می شود. ملات روان دارای مواد منبسط شونده و روانساز است.
پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عمل آوری می شود تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. بدیهی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ مضرس شده باشد، مقاومت کششی آن رضایت بخش تر خواهد بود.
روش کاشت بولت و روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد اپوکسی
روش کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پایه اپوکسی همانند روش کار کاشت با مواد پایه سیمانی است که در آن به جای سیمان از رزین اپوکسی یا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده می شود. با توجه به چسبندگی فوق العاده زیاد چسب های کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچک تر خواهد شد، در نتیجه عملیات سوراخ کاری سهل تر می شود. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گرانتر از مواد پایه سیمانی است.
چسب های کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوق العاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراین آنها را نمی توان به صورت ترکیب کامل بسته بندی و حمل نمود، زیرا به سرعت می گیرند و فاسد می شوند.مراحل روش اجرای کاشت آرماتور و بولت عموماً به شرح زیر است: