مشخصات تقویت کننده مورد استفاده در سقف کامپوزیت چیست؟
یکی دیگر از اجزا اصلی سقف های کامپوزیت که تأثیر زیادی بر روی عملکرد سقف دارد، تقویت کننده است. در ادامه، مشخصات تقویت کننده های سقف های کامپوزیت را بررسی می کنیم.
مشخصات میلگرد مورد استفاده در سقف کامپوزیت چیست؟
با جوش دادن چند میلگرد فولادی به یکدیگر، شبکه ای نسبتا سبک به وجود می آید که به عنوان تقویت کننده بتن سقف کامپوزیت مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف از به کارگیری این شبکه فولادی عبارت است از:
مش های فولادی A142 و A193، متداول ترین شبکه های فولادی مورد استفاده در سقف های کامپوزیت هستند. شکل این مش های فولادی به صورت مربعی و ابعاد اسمی آن ها 2*2 متر است.
جدول زیر، مشخصات تکمیلی این مش ها را نمایش می دهد.
در اجرای سقف های کامپوزیت، معمولا از مش های نوع A استفاده می شود. در صورت نیاز به تقویت بیشتر سقف و افزایش مقاومت آن در برابر آتش سوزی می توان از مش های نوع B (مش هایی با تراکم بالاتر) نیز استفاده کرد.
در مجموع، استفاده از مش های کوچک تر از نوع A142 مجاز نیست؛ چراکه این مش ها در برابر آتش سوزی و کنترل جمع شدگی بتن عملکرد مناسبی ندارند.
مشخصات الیاف مورد استفاده در سقف کامپوزیت چیست؟
تقویت کننده های الیافی، الیاف کوتاهی از جنس فولاد، پلی پروپیلن یا ترکیبی از این دو ماده هستند که پیش از بتن ریزی سقف کامپوزیت، به ترکیب بتن اضافه می شوند.
در شرایط کنترل شده می توان الیاف تقویت کننده را به جای مش های فولادی در تمام بخش های سقف مورد استفاده قرار داد.
این الیاف، مقاومت بتن را در هر سه جهت افزایش می دهند. به علاوه، الیاف فولادی باعث صرفه جویی در هزینه (نیروی کار) و زمان اجرای سقف (حذف آرماتوربندی) نیز می شوند.
توجه داشته باشید که استفاده از الیاف تقویت کننده در اجرای سقف های کامپوزیت عمومیت ندارد؛ چراکه میزان و نوع الیاف به کار رفته در بتن باید با ورق فولادی سقف سازگاری داشته باشد.
نکته: بتن و تقویت کننده ها (میلگرد یا الیاف)، دو جز مشترک در تمام سقف های کامپوزیت هستند. برای آشنایی با خصوصیات اجزا دیگر مورد استفاده در هر یک از انواع سقف های کامپوزیت، به استانداردهای مربوط به آن ها (مبحث نهم و دهم مقررات ملی ساختمان) مراجعه کنید.