قابلیت های مدلسازی CSi Bridge کدام هستند؟
CSi Bridge، قابلیت های بسیار متنوعی در زمینه مدلسازی برای کاربران فراهم کرده است. این نرم افزار به کاربر اجازه می دهد تا از قالب های آماده، راهنمای مدلسازی یا ابزارهای پارامتریک استفاده کند.
در ادامه، به معرفی قابلیت های مدلسازی CSi Bridge می پردازیم.
قالب های آماده CSi Bridge چه هستند؟
CSi Bridge، امکان انتخاب قالب های آماده برای شروع سریع مدلسازی پل را فراهم می کند. این قابلیت، گزینه خوبی برای ایجاد مدل با مشخصات پیش فرض و اعمال تغییرات مورد نیاز برای دستیابی به مشخصات مورد نظر است. به منظور استفاده از قالب های CSi Bridge، بر روی زبانه File در قسمت بالا و چپ پنجره کلیک کنید.
در منوی باز شده، گزینه New را انتخاب کنید.
در این مرحله، پنجره New Model باز می شود. در قسمت پایین این پنجره، بخش Select Template وجود دارد. با انتخاب گزینه More و کلیک بر روی Blank، محیط مدلسازی بدون هیچ المانی برای شما آماده خواهد شد.
در صورت انتخاب گزینه های دیگر، مدل های آماده (تیر، قاب، پل کابلی و غیره) در محیط مدلسازی ایجاد می شوند. به عنوان مثال، با انتخاب قالب Cable-Stayed، پنجره مشخصات پیش فرض قالب پل کابلی باز خواهد شد.
کاربر می تواند مشخصات هر یک اجزای این پل کابلی را به صورت دلخواه تغییر دهد. با کلیک بر روی گزینه OK، مدل پل کابلی به صورت یکجا ایجاد خواهد شد.
تغییر داده های مدل در CSi Bridge چگونه انجام می شود؟
قابلیت «Interactive Database Editing» در CSi Bridge، امکان تغییر اطلاعات مدل را با استفاده جداول مخصوص فراهم می کند.
این رویکرد، باعث سهولت اعمال تغییرات به مدل می شود. کاربر می تواند به راحتی از اطلاعات مدل، خروجی بگیرد یا جداول حاوی اطلاعات را از نرم افزارهای Excel و Access به CSi Bridge وارد کند.
این قابلیت، در زبانه Advanced، بخش Edit، زیر آیکون More با عنوان Interactive Database Editing قرار دارد.
با انتخاب این گزینه، پنجره ای باز می شود که از شما می خواهد تا جداول مورد نظر خود را برای تغییر انتخاب کنید.
به عنوان مثال، اگر کاربر تیک کنار گزینه System data را بزند و روی OK کلیک کند، پنجره زیر برای او به نمایش درمی آید. این پنجره، حاوی اطلاعات مربوط به گزینه های انتخاب شده است. در قسمت چپ، فهرستی وجود دارد که امکان انتخاب جدول های مختلف را فراهم می کند.
مدلسازی پارامتریک پل در CSi Bridge چگونه انجام می شود؟
مدلسازی پارامتریک، فرآیندی است که در آن، با تغییر مقدار هر پارامتر، هندسه مدل تغییر می کند. CSi Bridge از قابلیت مدلسازی پارامتریک به منظور ایجاد اجزای مختلف پل بهره می برد.
قابلیت «مدل اجزای پل» (Bridge Object Model)، شامل مجموعه ای جامع از اجزای مختلف پل است که امکان مدلسازی اجزا به صورت یکجا را فراهم می کند.
مدلسازی پارامتریک اجزای پل (عرشه، دیافراگم، یاتاقان و غیره) توسط این ابزار انجام می شود.
ابزارهای مدلسازی پارامتریک پل در زبانه Bridge، بخش Bridge Objects قابل دسترس هستند. به منظور اضافه کردن اشیا جدید می توانید بر روی آیکون مشخص شده در تصویر بالا (شماره 3) کلیک کنید. به این ترتیب، پنجره ای مشابه تصویر زیر باز می شود. در این پنجره، امکان انتخاب نوع شی و تعریف مشخصات مورد نظر فراهم شده است.
راهنمای مدلسازی پل در CSi Bridge چیست؟
«راهنمای پل» (Bridge Wizard)، یکی از قابلیت های جالب و کاربردی CSi Bridge است. این ابزار به کاربر کمک می کند تا مدلسازی پل را به درستی انجام دهد.
قابلیت Bridge Wizard، یک راهنمای گام به گام است که پارامترهای مورد نیاز در هر مرحله را به کاربر یادآور می شود. به منظور مدلسازی با استفاده از این قابلیت، باید پس از کلیک بر روی زبانه File، انتخاب گزینه New و کلیک بر روی Blank در پنجره New Model، از زبانه Home در نوار ابزار، گزینه Bridge Wizard را انتخاب کنید.
در پنجره Bridge Modeler Wizard، آیتم های مورد نیاز برای مدلسازی، خلاصه ای از مراحل مدلسازی و راهنمای هر مرحله آورده شده است. با انتخاب گزینه Define/Show، امکان مشاهده اطلاعات پیش فرض هر بخش و تغییر آن ها فراهم می شود.
قابلیت Bridge Wizard برای کاربرانی که به تازگی با نرم افزار CSi Bridge آشنا شده اند بسیار مناسب است.
خطوط طراحی در CSi Bridge چگونه تعریف می شوند؟
مدلسازی مسیر روی پل با استفاده از گزینه های موجود در زبانه Layout انجام می شود. امکان تعریف خطوط طرح از درون نرم افزار یا با وارد کردن فایل های XML وجود دارد. با تغییر خطوط مدل، ساختار پل و هندسه پارامتریک آن به صورت زنده به روزرسانی خواهد شد.
در زبانه Layout، با کلیک بر روی آیکون زیر در بخش Layout Line، پنجره Bridge Layout Line Data باز می شود.
در این پنجره، با کلیک بر روی گزینه های موجود در بخش های Horizontal Layout Data و Default Layout Data، امکان انتخاب نوع خط و تغییر مشخصات آن فراهم شده است.
مدلسازی اجزا روسازه در CSi Bridge چگونه ایجاد می شوند؟
CSi Bridge، چندین مقطع آماده از انواع مختلف عرشه ها (شاه تیر جعبه ای بتنی، شاه تیر پیش ساخته I و U شکل، جعبه فولادی و شاه تیر فولادی) را در اختیار کاربر قرار می دهد. مشخصات تمام مقاطع عرشه به صورت پارامتریک قابل تغییر است.
این قابلیت، تعریف دقیق مشخصات مقاطع را در پی دارد. به عنوان مثال، برای مدلسازی مقطع عرشه، باید از زبانه Components، بخش Superstructure، بر روی آیکون Item کلیک کرده و پس از انتخاب گزینه Deck Sections، بر روی آیکون مشخص شده در تصویر زیر (شماره 4) کلیک کنید.
به این ترتیب، پنجره ای باز می شود که از شما می خواهد تا نوع مقطع مورد نظر خود را انتخاب کنید.
با انتخاب مقطع، پنجره دیگری به منظور تعریف و تنظیم مشخصات مقطع باز می شود. با اعمال تغییرات مورد نظر، بر روی OK کلیک کنید.
تعریف دیافراگم در CSi Bridge به چه صورت انجام می شود؟
CSi Bridge، امکان جانمایی دیافراگم های پل را در محل تکیه گاه ها و امتداد دهانه ها فراهم کرده است.
دیافراگم های پل می توانند از نوع بتنی، شاه تیر فولادی و قاب های عرضی با اتصال مورب و متناوب باشند. مسیر دسترسی مدلسازی دیافراگم مشابه عرشه است. با این تفاوت که پس از انتخاب آیکون Item، باید بر روی گزینه Diaphragms کلیک کرد.
مدلسازی زیرسازه در CSi Bridge چگونه است؟
CSi Bridge، امکان مدلسازی اجزا زیرسازه را با دقت بسیار بالا فراهم کرده است. پایه، تکیه گاه، مقیدکننده، یاتاقان و اجزای فونداسیون، المان هایی هستند که می توان آن ها را به صورت المان های اتصالی یا مفصلی تعریف کرد. به منظور تعریف اجزای زیرسازه، از زبانه Components، بخش Substructures، گزینه Item را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، بر روی سازه ای که قصد مدلسازی آن را دارید، کلیک کنید. با انتخاب آیکون شماره 4 در تصویر بالا، پنجره مربوط به مشخصات سازه انتخابی باز می شود. به عنوان مثال، تصویر زیر، مشخصات مورد نیاز برای مدلسازی یاتاقان پل را نمایش می دهد.
پس تنیدگی در CSi Bridge چگونه اعمال می شود؟
قابلیت «پس تنیدگی» (Post-Tensioneing) در CSi Bridge، گزینه هایی را برای طراحی نیروها و کابل های کششی درون شاه تیر ارائه می کند. هنگام تعریف شاه تیرهای جعبه ای، محل قرارگیری کابل های کششی درون شاه تیرها نمایش داده می شود. به این ترتیب، با کلیک بر روی این نواحی می توان خواص کابل ها را نیز تغییر داد. به منظور ایجاد تاندون، از زبانه Bridge، بخش Bridge Objects، آیکون Prestress Tendons را انتخاب کنید.
با انتخاب گزینه بالا، پنجره زیر باز می شود. در این پنجره، امکان تعریف کابل های کششی (تاندون) فراهم شده است. بر روی گزینه Add New Tendon کلیک کنید.
به این ترتیب، پنجره مشخصات تاندون باز می شود. اعمال مشخصات مورد نظر خود را وارد کرده و بر روی OK کلیک کنید.
پس از ایجاد المان تاندون، امکان تغییر مشخصات آن و اعمال پس تنیدگی فراهم می شود.
تعریف متغیرهای پارامتریک CSi Bridge چگونه انجام می شود؟
در CSi Bridge، امکان تعریف پارامتریک جهت گیری و شیب برای کل پل یا اجزای مختلف آن وجود دارد. تعریف پارامتریک این متغیرها باعث کاهش زمان مورد نیاز برای مدلسازی می شود.
به منظور دسترسی به این قابلیت، از زبانه Components، بخش SuperStructure، آیکون Item را انتخاب و بر روی Parametric Variations کلیک کنید.
با انتخاب آیکون شماره 4 در تصویر بالا، پنجره زیر برای تعریف متغیرهای پارامتریک باز می شود. بر روی Quick Start کلیک کنید.
به این ترتیب، پنجره ای باز می شود که می توان در آن، نوع و مشخصات متغیر مورد نظر را تعیین کرد.
تعریف خط عبور وسایل نقلیه در CSi Bridge چگونه است؟
در CSi Bridge، «خط عبور» (Lane) یا اصطلاحا لاین مسیر عبور و مرور وسایل نقلیه، بر اساس خطوط طرح (Layout Lines) رسم می شوند. خطوط عبور را می توان به گونه ای تعریف کرد که عرض هر لاین از وسایل نقلیه طراحی شده بیشتر باشد. به منظور ایجاد لاین وسایل نقلیه، از زبانه Layout، بخش Lanes، آیکون مشخص شده در تصویر زیر (شماره 3) را انتخاب کنید.
با انتخاب آیکون بالا، پنجره ای برای ایجاد یا تغییر لاین ها باز می شود. مختصات مورد نظر خود را در کادرهای مخصوص وارد کرده و بر روی Add کلیک کنید.
المان لاین در CSi Bridge به شکل زیر (صفحه های آبی و صورتی) نمایش داده می شوند.