اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


باربر


شرایط گوناگون این نوع سازه

برای مؤثر بودن این سیستم ساختمانی لازم است آرایش منظم از دیوارهای بتنی برای فراهم نمودن نقاط تکیه گاهی برای قاب بندی کف، تأمین شود. به علاوه، از آنجا که انجام تغییرات عمده در طی عمر ساختمان مشکل و هزینه بر است انعطافپذیری طرح در این سازه از اهمیت خاصی برخوردار نیست. این گونه ساختمان ها معمولاً متشکل از دیوارهای باربر بتن مسلح در بین اتا ق ها هستند، که به عنوان دیوارهای برشی نیز در جهت عرضی عمل کرده و دیوارهای بتن مسلح در طرفین راهروی داخلی هم به طور عمده به عنوان دیوارهای برشی در جهت طولی عمل می نمایند.

برخی مواقع سیستم باربر جانبی طولی شامل سیستم دیوارهای خارجی نیز می شود، اگر چه این دیوارها معمولاً دارای بازشو های قابل توجهی هستند. به هر حال، تنوع گسترده در شکل این نوع سازه و کاربری های آن دیده نمی شود. طرح یک ساختمان که کل بار گرانشی توسط دیوارها، تحمل شود به ندرت امکانپذیر است. معمولاً به صورت موضعی در محل هایی ستون های تکی به کار گرفته شده و برخی اوقات نیز به تیر و شاه تیر نیاز است، اما ارتفاع طبقات در این گونه ساختما ن ها معمولاً کم بوده و افزایش عمق در سیستم قاببندی کف مشکل است.

وسعت قاببندی تیر و ستون در این سازه معمولاً سبب سردرگمی در تشخیص میان این گروه سازه با سیستم ساز ه های قاب ساده به همراه دیوار برشی می شود. اما قرارگیری ساختمان ها در گروه قاب های ساده به همراه دیوار برشی منوط به داشتن سیستم کامل قاب بندی تیر و ستون است. تنوع زیادی در سیستم کف این نوع ساختمان وجود دارد و کفایت آنها برای عملکرد به عنوان دیافراگم خصیصه مهمی در این ساختمان هاست که در زیر به آن پرداخته می شود.

دیافراگم های کف و بام

چیدمان های موازی دیوارهای باربر و نیاز به حداقل رساندن ارتفاع طبقات معمولاً به کاربرد سیستم کف بتنی یک طرفه با ضخامت یکنواخت منتهی می شود. عموماً از سیستم های بتن درجا با آرماتوربندی معمولی در این ساز ه ها استفاده شده است. اتصال برشی میان دال و دیوارها از عوامل مهم در انتقال بار به دیوارها در این سیستم ها هستند.

پی

بدیهی است که برای اجرای دیوارهای باربر به اجرای یک پی نواری در تراز روی زمین نیاز است تا دیوار روی آن بنا شود که این پی نواری عموماً یک شناژ ساده روی تراز زمین خواهد بود. در خاک های ضعیف، از شمع یا پی های ستونی درجادر زیر شناژ روی زمین استفاده می شود. در این نوع سازه از پی گسترده نیز به دلیل کوتاه بودن دهانه ها و طول کلینقاط تکیه گاهی بهره گرفته می شود.

خصوصیات پاسخ لرزه ای

به دلیل وسعت و زیاد بودن تعداد دیوارها، ساختمان های با دیوار باربر کاملاً سخت خواهند بود، بنابراین آسیب ها در محدوده پاسخ الاستیک و پس الاستیک اولیه است. پاسخ پس الاستیک کلی معمولاً شامل حرکات گهواره ای در تراز پی است. چنانچه این حرکات اتفاق نیفتد، بسته به نسبت ارتفاع به طول دیوارهای برشی در این گونه ساختمان ها ممکن است تسلیم برشی در نزدیکی تراز پایه ایجاد شود، که منجر به افت سختی و مقاومت خواهد شد. پایداری کلی نیز ممکن است با وجود اتصالات ضعیف میان دال کف ودیوارهای باربر به خطر افتد.

رفتار دیوار برشی

هنگامی که پایه ها یا دیوارهای برشی منفرد تحت بارهای جانبی افزایشی ممتد قرار می گیرند معمولاً در ابتدا، تسلیم در تیر پیشانی دال و دیگر اعضای افقی که تغییر مکان آ نها محدود بوده اتفاق می افتد و در نهایت موجب حرکات گهواره ای در پی ها، آسیب ناشی از ترک خوردگی برشی و تسلیم و یا تشکیل مفصل خمشی در نزدیکی سطح پایه خواهد شد.

رفتار برشی و خمشی کاملاً متفاوت است و تعیین کننده عملکرد سازه تحت اثر نیروهای جانبی در ارتفاع آن است. تسلیم تیرهای پیشانی، دال ها یا دیگر تیرهای همبند ممکن است منجر به کمبود قابل ملاحظه ای در سختی سازه شود. تسلیم خمشی مقاومت سیستم را حفظ خواهد کرد، اما تسلیم برشی در صورت نبود جزئیات مناسب مقاومت اعضای همبندی را کاهش می دهد و در نتیجه پایه و یا دیوار به صورت طره مجزا از تراز پایه به بالا عمل می کند.

در این نوع سازه، اعضای همبندی دیوارها معمولاً دال ها بوده و کمبود سختی خمشی ممکن است کنش همبندی را کاهش داده و یا حذف کند. حرکات گهوارهای معمولاً سودمند است و پاسخ سازه فوقانی را محدود می کند. با وجود این، افزایش تغییر مکان سازه فوقانی تحت اثر حرکات گهواره ای باید بررسی شود. در ساختمان های زیرزمین دار، درگیری ایجاد شده به وسیله قیود ناشی از عملکرد افقی دیافراگم کف طبقه همکف و کف زیرزمین (پی) که گاهی به آن اثر مهاری نیز می گویند، ممکن است سختتر و مقاومتر از قیود ناشی از حرکات گهواره ای در پی بوده و باید این موارد در آن ها مد نظر قرار گیرد.

ترک خوردگی برشی و تسلیم در دیوارها عموماً مورد انتظار نیست، زیرا سختی و مقاومت به صورت ناگهانی کاهش می یابد، تغییر مکان های نسبی در کل افزایش یافته و در این راستا طبقه نرم یا طبقه با پاسخ پیچشی ایجاد می شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>