اصول اجرای پیکتاژ چه هستند؟
پیکتاژ، مرحله ای بین طراحی و اجرای سازه است. به همین دلیل، پیاده کردن نقشه بر روی زمین به مطالعات و آماده سازی کافی نیاز دارد.
فعالیت های مرتبط با پیکتاژ عبارت هستند از:
جدول پیکتاژ چیست؟
انجام مطالعات اولیه دقیق بر روی محل احتمالی اجرای پروژه برای شناخت ناهمواری های زمین و خصوصیات مکانیکی منطقه، پیش نیاز اصلی طراحی و نقشه کشی سازه است.
دقت کار بالا در این مرحله، امکان پیاده کردن مناسب نقشه را فراهم می کند. معمولا محل قرارگیری سازه، راستای سازه و نحوه پیاده کردن آن ها بر روی زمین، به صورت جدول در پیوست نقشه های مهندسی و معماری آورده می شوند.
به این ترتیب، نقشه و طرح، مراجع اصلی اطلاعات فنی و دستورالعمل پیکتاژ خواهند بود.
آماده سازی زمین برای پیکتاژ چیست؟
پیش از پیاده کردن نقشه، محل اجرای سازه باید مطابق با نیازهای پروژه، تسطیح و پاک سازی شود. این مرحله معمولا شامل موارد زیر است:
موارد بالا، سستی سطح زمین را در پی خواهند داشت. به همین دلیل، خاک سست از روی زمین برداشته و به محل دیگری منتقل می شود. سپس، تسطیح سطح زمین با استفاده از گریدر انجام می گیرد.
پیاده کردن نقشه چیست؟
پس از انجام مطالعات اولیه، طراحی، نقشه کشی و تسطیح، زمینه برای پیکتاژ فراهم خواهد شد. در این مرحله، موقعیت گوشه ها، محورها و اضلاع طرح به وسیله متر یا دوربین مشخص می شود.
این عملیات، توسط میخ کوبی و رنگ ریزی انجام می گیرد. بسیاری از افراد، پیاده کردن نقشه را با عنوان میخ کوبی می شناسند.
پیاده کردن نقشه، نیاز به کنترل و بازرسی مداوم دارد.
پس از میخ کوبی گوشه ها، تعیین محورها و قبل از ریختن گچ یا رنگ، باید اضلاع و زوایا را به خوبی اندازه گیری کرد تا هیچ خطایی در مراحل بعدی رخ ندهد.