سیستم ساختمانی دیوار باربر بتن مسلح در زمره سیستم های ساختمانی مندرج در آیین نامه 2800 ایران است، و روش های مختلفی برای اجرای آن وجود دارد. یکی از این شیوه های اجرا، سیستم قالب های عایق ماندگار است که قبلاً نیز به عنوان شیوه های اجرای مورد تایید معرفی شده است. تفاوت شیوه های مختلف اجرایی موجود در انتخاب قالب ها است، تجربه استفاده از انواع مرسوم قالب های پلی استایرن و پلیمری در کشور وجود دارد. از جمله بلوک های چوب سیمانی که بیشتر برای تولید دیوارهای غیر باربر مورد تایید قرار گرفته است.
با توجه به عملکرد مطلوب در زمینه های انرژی، حریق و آکوستیک، این سیستم گزینه مطلوبی برای بهره گیری به عنوان قالب عایق ماندگار به شمار می رود. لذا با بررسی های به عمل آمده در زمینه رفتار این نوع قالب ها و همخوانی آن با روند اجرای ساختمان های با سیستم دیوار باربر، روش اجرای سازه های بتن مسلح با قالب عایق ماندگار از جنس این بلوک ها به تایید مرکز رسیده است.
سیستم قالب عایق ماندگار از جنس بلوک های چوبی سیمانی
الزامات روش اجرای ساختما نهای بتن مسلح با قالب عایق ماندگار از جنس بلوک های چوبی - سیمانی
سیستم سازه ای حاصل از این روش اجرا بدون اجرای ستون های بتنی، به عنوان سیستم سازه ای دیوار باربر با دیوارهای برشی بتنی مسلح محسوب می شود و در صورت رعایت ضوابط شکل پذیری و ضوابط مقاومت در برابر حریق حداکثر ارتفاع ساختمان با این روش اجرا به 3 طبقه محدود می شود.
در صورتی که ضوابط شکل پذیری بر اساس آیین نامه 2800 و مبحث 9 مقررات ملی ایران رعایت نشود و با استناد به مبحث 9 مقررات ملی ایران، کاربرد این سیستم صرفاً در مناطق با خطر نسبی کم و متوسط و برای ساختمان های دارای اهمیت کم و متوسط تا حداکثر ارتفاع 10 متر مجاز است.با توجه به اینکه این شیوه اجرا، امکان استفاده از ستون های بتنی در دیوارها را میسر می سازد و موجب تغییر در سیستم سازه ای حاصله و ویژگی های و عملکرد آن می شود لذا پس از بررسی مدارک ارائه شده در خصوص عملکرد لرزه ای ساختمان های بلند مرتبه یا میان مرتبه ساخته شده با این روش اجرا یا بدون ستون های بتنی، امکان رفع محدودیت در تعداد طبقات مجاز وجود دارد.
بارگذاری ثقلی و لرزه ای سیستم سازه ای حاصل از این روش به ترتیب بر اساس آخرین ویرایش های مبحث 6 مقررات ملی ساختمان و استاندارد 2800 ایران صورت می گیرد.طرح سازه ای سیستم حاصل از این روش باید بر اساس مبحث 9 مقررات ملی ساختمان یا آیین نامه ACI318-05 و ویرایش های بعد از آن صورت گیرد.
ضخامت دیواره های بتنی نباید از 15 سانتیمتر کمتر باشد.بتن مصرفی باید از نوع بتن سازه ای و با حداقل مقاومت 20 مگاپاسکال و حداکثر اندازه اسمی سنگدانه مصرفی 20 میلیمتر باشد.
در این محصول ضروری است تا مشخصات الزامات، و جزییات اجرایی مندرج در تاییدیه فنی اروپایی ETA08/0023 رعایت شود.تامین ضوابط دیافراگم صلب و همچنین تامین یکپارچگی برای تمامی سقف ها الزامی است.اتصال سقف به دیوار به صورت یکپارچه طراحی و اجرا شده و میلگردگذاری لازم بر این اساس در محل اتصال انجام شود.صدابندی هوابرد جداکننده های بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان باید مطابق مبحث 18 مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان عایق بندی و تنظیم صدا تامین شود.
الزامات مربوط به انرژی باید مطابق مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان صرفه جویی در مصرف انرژی رعایت شود.مشخصات تمامی مصالح مصرفی مربوط به اجزا قالب بندی ماندگار باید مطابق با استانداردهای بین المللی معتبر و اسناد ارائه شده باشد.مشخصات سایر مصالح مصرفی نیز باید مطابق استانداردها و آیین نامه های ملی یا معتبر بین المللی باشد.