نرم افزارهای مهندسی عمران در زمینه مدل سازی سازه کدام هستند؟
مدل های سه بعدی، درک مناسبی را از اجزا، ابعاد و ظاهر سازه فراهم می کنند. علاوه بر این، مدل های سه بعدی ابزار خوبی برای برآورد دقیق میزان مصالح و عضوهای مصرفی در حین ساخت و ساز هستند.
نرم افزارهای متعددی به منظور ایجاد مدل های سه بعدی توسعه یافته اند. مهندس عمران، با به کارگیری این نرم افزارها می تواند مدل دقیقی از سازه را ایجاد کنند و برآورد صحیحی از هزینه های پیش رو داشته باشد.
نرم افزارهای مدل سازی سازه، ابزار خوبی برای تقویت مهارت تصویرسازی و به کارگیری آن هستند.
در ادامه، به معرفی برخی از نرم افزارهای مهندسی عمران در زمینه مدل سازی سازه می پردازیم.
Civil 3D چیست و چه کاربردی در مهندسی عمران دارد؟
«سیویل تری دی» (Civil 3D)، یک نرم افزار تخصصی در زمینه مدل سازی، طراحی و مستندسازی برای مهندسی عمران و شهرسازی است.
این نرم افزار از گردش کار «مدل سازی اطلاعات ساختمان» (Building Information Modeling) یا به طور خلاصه «BIM» پشتیبانی می کند.
سیویل، کابرد زیادی در رسم ازبیلت و محاسبه حجم عملیات های خاک برداری دارد.
یادگیری Civil 3D توسط مهندس عمران، بهبود عملکرد پروژه، حفظ ثبات داده ها، پیروی از فرآیندهای استاندارد و عکس العمل سریع تر به تغییرات احتمالی را در پی خواهد داشت.
در صورت تمایل به یادگیری یکی از نرم افزارهای مهندسی عمران در زمینه مدل سازی سازه را دارید، Civil 3D می تواند گزینه مناسبی باشد.
Tekla Structures چیست و چه کاربردی در مهندسی عمران دارد؟
«تکلا استراکچرز» (Tekla Structures)، یک نرم افزار سه بعدی بر پایه سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان است که به منظور طراحی جزئیات سازه های فولادی و بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
این نرم افزار جامع دارای قابلیت ها و ویژگی های متنوعی است که باعث کاربرد گسترده آن در طراحی پروژه های مختلف در سراسر دنیا شده است.
از قابلیت های شاخص تکلا استراکچرز می توان به امکان مدل سازی، برنامه ریزی، مدیریت پروژه، گزارش گیری تحلیل سازه، رسم، علامت گذاری نقشه ها و طرح های عمرانی اشاره کرد.
یادگیری این نرم افزار، موقعیت های شغلی ویژه ای را برای شما فراهم خواهد کرد.
Revit چیست و چه کاربردی در مهندسی عمران دارد؟
«رِویت» (Revit)، یک نرم افزار جامع و از محصولات شرکت اتودسک است که به منظور مدل سازی اطلاعات ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
نسخه های مختلف با قابلیت های متفاوتی از این نرم افزار وجود دارند. به عنوان مثال، Revit Structure، یکی از نرم افزارهای مجموعه Revit است که ابزارهای متنوع طراحی، مدل سازی و تحلیل سازه را برای مهندسان عمران فراهم می کند.
3ds Max چیست و چه کاربردی در مهندسی عمران دارد؟
«تری دی اس مکس» (3ds Max)، یک نرم افزار حرفه ای در زمینه ساخت انیمیشن، مدل، بازی و عکس های سه بعدی است.
این نرم افزار کاربرد گسترده ای برای نمایش مدل های سه بعدی سازه دارد. البته قابلیت های این نرم افزار، آن را به گزینه مناسبی برای طراحی داخلی ساختمان تبدیل کرده است.
Maya چیست و چه کاربردی در مهندسی عمران دارد؟
«اتودسک مایا» (Autodesk Maya) یا به اختصار مایا، یک نرم افزار کامپیوتری برای ایجاد مدل های گرافیکی سه بعدی است.
قابلیت های سه بعدی این نرم افزار نسبت به نرم افزارهای قبلی پیچیده تر و یادگیری آن را دشوارتر کرده است. کاربرد اصلی مایا در ایجاد انیمشن های واقع گرایانه از سازه است.