مزایای بتن اتوکلاو چه هستند؟
بتن هوادار اتوکلاو شده به دلیل مزایای فراوان از محبوبیت زیادی بین سازندگان برخوردار است. از مهم ترین مزایای این بتن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سازگاری با محیط زیست:
استفاده از پسماندهای صنعتی نظیر خاکستر بادی، عدم استفاده مواد سمی، عدم تولید گازهای آلاینده و کاهش مصرف انرژی، باعث کاهش اثرات مخرب زیست محیطی بتن AAC نسبت به بتن های معمولی شده است.
سبکی:
وزن بتن AAC حدود 25 تا 30 درصد وزن آجر و 70 درصد وزن بتن معمولی است. این ویژگی باعث کاهش باره مرده ساختمان و امکان ساخت سازه هایی با ارتفاع بیشتر می شود.
اجرای سریع:
ساخت سازه با استفاده از بتن AAC، سرعت اجرای عملیات ها را به اندازه 20 درصد کاهش می دهد. ابعاد مختلف بلوک های AAC، باعث کاهش نیاز به استفاده از اتصالات و وزن سبک آن ها، باعث افزایش سرعت جابه جایی، جانمایی و ساخت می شود.
عایق حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی:
وجود حفره های ریز هوا در ساختار بتن AAC، آن را به یک عایق حرارتی خوب تبدیل کرده است. این ویژگی، هزینه گرمایش و تهویه سازه را کاهش می دهد.
کارایی خوب و انعطاف پذیری در طراحی:
بتن AAC به راحتی قابل برش، حفاری، میخکوبی و شیارزنی است. به علاوه این نوع بتن، در ابعاد و شکل های بسیار متنوع ارائه می شود.
مقاومت در برابر آتش:
بتن AAC می تواند حرارت مستقیم آتش با دمای 1600 درجه سانتی گراد را تا 8 ساعت تحمل کند.
عایق صوتی:
به دلیل ماهیت متخلخل بتن AAC، قابلیت جذب صدای آن بسیار عالی است. این نوع بتن می تواند صدا را به اندازه 42 دسیبل کاهش دهد. این ویژگی، بتن AAC را به گزینه ای مناسب برای ساخت مدرسه، بیمارستان، هتل، ساختمان اداری و آپارتمان تبدیل می کند.
مقاومت در برابر ارتعاش:
با کاهش وزن سازه، تأثیر بارهای لرزه ای نیز کاهش می یابد.
کاهش مصرف آب:
در بتن AAC، برخلاف بتن معمولی، نیازی به استفاده از آب برای عمل آوری نیست.
معایب بتن اتوکلاو چه هستند؟
بتن هوادار اتوکلاو شده برای هر سازه ای مناسب نیست. مهم ترین معایب این بتن عبارت هستند از:
آزمایش بتن اتوکلاو چگونه انجام می شود؟
آزمایش بتن هوادار اتوکلاو شده مطابق با استانداردهای بین المللی یا ملی برای تایید کیفیت مشخصات بلوک هبلکس انجام می شود. از استانداردهای ملی موجود برای آزمایش بتن AAC می توان به موارد زیر اشاره کرد: