کاربرد اتوکد چیست؟
اتوکد از نرم افزارهای پرکاربرد در حوزه های عمران، معماری، مکانیک، نقشه کشی، نقشه برداری، طراحی و مد است.
از دیگر کاربردهای اتوکد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موارد بالا، فقط گوشه ای از کاربرد اتوکد در صنایع مختلف است. در ادامه، به توضیح بیشتر برخی از این کاربردها می پردازیم.
کاربرد اتوکد در عمران چیست؟
اتوکد یکی از مهم ترین و پرکاربردترین نرم افزارهای مهندسی عمران است. این نرم افزار برای ترسیم طرح، نقشه و مشخصات سازه های عمرانی نظیر ساختمان، پل، سد، راه، راه آهن، خط لوله و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد اتوکد در نقشه کشی ساختمان چیست؟
از کاربردهای وسیع اتوکد در مهندسی عمران می توان به نقشه کشی سازه های فولادی و بتن آرمه اشاره کرد. اکثر نقشه های فاز یک و دو (ستون گذاری پلان، پلان آکس بندی، پلان فونداسیون، پلان ستون گذاری، پلان تیرریزی و جزئیات اجرایی) در محیط این نرم افزار ترسیم می شوند.
کاربرد اتوکد در طراحی سازه چیست؟
از دیگر کاربردهای اتوکد در مهندسی عمران، استفاده از خروجی سازه های طراحی شده در این نرم افزار برای تحلیل و طراحی سازه اشاره کرد. اغلب نرم افزارهای مهندسی عمران از فایل های اتوکد پشتیبانی می کنند. همین موضوع، دقت و سرعت فرآیند مدل سازی برای تحلیل سازه را بهبود می بخشد.
کاربرد اتوکد در معماری چیست؟
اتوکد، از نرم افزارهای شناخته شده و پرکاربرد در حوزه معماری است. مهندسان معمار معمولا از این نرم افزار برای طراحی ساختمان های مسکونی و تجاری استفاده می کنند.
تهیه نقشه های معماری ساختمان، طراحی فضای داخلی و رندرگیری نیز از دیگر کاربردهای اتوکد در مهندسی معماری هستند.
بسیاری از پلان های مورد استفاده برای شیت بندی معماری نیز توسط این نرم افزار تهیه می شوند. البته نسخه تخصصی اتوکد برای مهندسی معماری، AutoCAD Architecture است. قابلیت ها و ابزارهای این نسخه برای کاربردهای معماری تهیه و بهینه شده اند.
کاربرد اتوکد در تأسیسات چیست؟
اتوکد، نرم افزار اصلی برای نقشه کشی تأسیسات برقی و تأسیسات مکانیکی (بهداشتی و گازرسانی) ساختمان است.
نقشه تأسیسات ساختمان معمولا در کنار نقشه های اجرایی (معماری و سازه) تهیه می شوند. این نقشه ها محل قرارگیری اجزای مختلف، نوع و نحوه اتصالات آن ها به یکدیگر را مشخص می کنند.
کاربرد اتوکد در مهندسی مکانیک چیست؟
اتوکد در مهندسی مکانیک نیز کاربردهای گسترده ای دارد. مهندسان مکانیک از این نرم افزار برای طراحی اولیه قطعات، عیب یابی، شبیه سازی و کنترل کیفیت استفاده می کنند.
طراحی قطعات و عیب یابی آن ها توسط رسم ایده های مختلف و تحلیل آن ها انجام می گیرد. استفاده از اتوکد در مهندسی مکانیک باعث سرعت بخشیدن به این فرآیند و حذف محدودیت های طراحی دستی می شود.
عملکرد قطعات در سناریوهای مختلف نیز با قابلیت شبیه سازی اتوکد مورد بررسی قرار می گیرد. با کمک این قابلیت، مهندسان مکانیک بدون نیاز به تولید واقعی قطعه طراحی شده، از عملکرد صحیح آن در تجهیزات اطمینان حاصل می کنند.
تحلیل تنش های اعمال شده بر قطعات در شرایط بارگذرای و جوی مختلف نیز از کاربردهای نرم افزار اتوکد در مهندسی مکانیک است.
کاربرد اتوکد در مهندسی برق چیست؟
به دلیل قابلیت های منحصر به فرد و کاربردی اتوکد، این نرم افزار در حوزه مهندسی برق نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
به این منظور، شرکت اتودسک نسخه ای را با عنوان AutoCAD Electrical مخصوص طراحی مدارات و تابلو برق ارائه معرفی کرده است.
این نسخه از نرم افزار امکان کار با نقشه های برق، سیم کشی، ایجاد شماتیک قطعات، طراحی مدار، افزودن ماژول های PLC، اعمال اتصالات برداری، ایجاد پنل جانمایی قطعات، ساخت دیاگرام ها (رابط، هیدرولیکی، پنوماتیکی، P&ID)، تهیه گزارش و گرفتن خروجی های مطابق با استانداردهای مهندسی برق را فراهم می کند.
کاربرد اتوکد در مهندسی صنایع چیست؟
اتوکد در مهندسی صنایع اغلب به عنوان ابزار نمایش و ترسیم فلوچارت مورد استفاده قرار می گیرد. البته برای خواندن طرح ها و نقشه های تهیه شده از ساز ه ها، تجهیزات و قطعات برای برنامه ریزی و مدیریت بهتر پروژه نیز می توان از اتوکد استفاده کرد.
برنامه نویسی در اتوکد چگونه انجام می شود؟
اتوکد دارای یک زبان برنامه نویسی اختصاصی با عنوان «اتولیسپ» (AutoLISP) است. برنامه نویسی در اتوکد با استفاده از اتولیسپ انجام می شود.
این زبان، به منظور خودکار کردن فرآیندهای تکراری و انجام محاسبات پیشرفته ریاضی مورد استفاده قرار می گیرد. یادگیری این زبان می تواند سرعت ایجاد ترسیمات و بهره وری طراح را به میزان زیادی افزایش دهد.