پروفیل مبلی چیست؟
به آن پروفیل سبک یا قوطی سبک نیز گفته می شود از پروفیل های با اهمیت به شمار می رود و در صنایع متنوعی همچون اتومبیل سازی، ساخت لوازم خانگی، ساخت دوچرخه، مبلمان، کانکس و … کاربرد دارد.
این پروفیل ویژگی های منحصر به فردی را دارا می باشد که باعث استفاده گسترده از آن شده است. در این مطلب به معرفی پروفیل مبل، ویژگی و کاربردهای مختلف آن پرداخته شده است.
این محصول که به پروفیل سبک نیز شهرت دارد از ورق روغنی اساس تشکیل شده است. پروفیل مبلی از پرکاربرد ترین و شاخص ترین انواع پروفیل محسوب می شود که به علت ویژگی های منحصر به فرد خود در صنعت تولیدات مبلمان، لوازم خانگی، ساخت کانکس، دوچرخه، کانتینر و …. مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی خاص این پروفیل دقتی است که هنگام آبکاری در آن انجام می شود. همچنین از کیفیت سطحی بسیار بالایی برخوردار است و انعطاف پذیری و فرم پذیری مطلوبی دارد.
این نوع پروفیل را توسط نورد سرد و یا ورق روغنی تولید می کنند. ضخامت پروفیل های تولید شده کمتر از 2 میلی متر می باشد.
برای تولید پروفیل مبلی ابتدا ورق های روغنی ST12 را در اندازه های مورد نیاز برش می زنند. بر روی دستگاه قالب های ویژه ای به صورت خطی نصب شده است که باعث می شود این ورق ها گرد شده و به شکل لوله درآیند. پس از آن این لوله ها را وارد مرحله جوشکاری می کنند و پس از عبور دادن آن ها از قسمت فرمینگ، پروفیل تشکیل می شود.
ویژگی فرم پذیری و انعطاف پذیری:
به دلیل منعطف بودن و شکل پذیر بودن پروفیل مبلی از این نوع در صنعت خودرو سازی استفاده ویژه ای می شود. این پروفیل خاصیت آبکاری پذیر بودن داشته و جهت ایجاد تغییر در مقطع لوله ها و عبور آن از قالب صورت می گیرد.
ابعاد و اندازه های پروفیل مبلی به شکل های گوناگونی است. از ویژگی های پروفیل مبلی و قوطی های صنعتی ابعاد دقیق و مطلوب مشتری، ضخامت مد نظر و جوش پذیر بودن این پروفیل است که همیشه طبق خواست مشتری به اندازه های خاص تولید می شود.
کیفیت محصولات نهایی ساخته شده توسط پروفیل مبلی رابطه ی خیلی مستقیمی با کیفت پروفیل دارد. یعنی هر چه از مواد اولیه بهتری در فرایند ساخت پروفیل استفاده شود و کیفیت و ریزبینی برش پروسه ساخت بالا باشد، کیفیت محصول تولیدی شما بهبود پیدا خواهد کرد.
انواع و اقسام پروفیل مبلی:
پروفیل مبلی صنعتی:
از این نوع پروفیل در صنعت خودروسازی، انواع صنایع نظامی، صنعت لوازم خانگی و …. استفاده می شود.
پروفیل مبلی ساختمانی:
مدلی است که در ساختمان سازی، ساخت درب و پنجره و …. مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کل پروفیل مبلی یا پروفیل سبک به دو نوع بسته و باز تقسیم می شود.
این محصول بسته به علت شکل ظاهری و ساختار درونی آن به این نام شهرت یافته است. از این نوع مدل در ساخت کرکره های برقی و درب و پنجره بهره می گیریم.
پروفیل مبلی باز نیز به دلیل ظاهر خود و شکل باز به این اسم معروف است. باید به این نکته اشاره کنیم که پروفیل هایی مثل میلگرد، ناودانی، چهارپهلو و … از انواع پروفیل مبلی باز محسوب می شوند.
در این مطلب به تعدادی از خصوصیات پروفیل سبک یا سنگین اشاره می کنیم.
پروفیل مبلی سنگین وزن نیست و بسیار راحت قابل جا به جایی است. این مدل پروفیل دارای ظرافت بالایی است و ضخامت بسیار دقیقی دارد.
ویژگی کشش سرد از خاصیت های منحصر به فرد این محصول است و همچنین باید تأکید کنیم که استقامت بالایی در مقابل خوردگی دارد در نتیجه برای مقاوم سازی ساختمان ها در مقابل زلزله و لرزش از پپپروفیل مبلی استفاده می کنیم.
اختلافات پروفیل مبلی با پروفیل سنگین:
هر دوی این پروفیل ها از دو ورق گوناگون تولید می شود. در پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده می کینم و در پروفیل سنگین از ورق سیاه بهره می گیریم.
از منظر قطر و ضخامت نیز باید به این نکته اشاره کنیم که پروفیل های مبلی و سنگین با هم بسیار تفاوت دارند. پروفیل سبک دارای ضخامت کمتر از 1/5 و پروفیل های سنگین ضخامت بالاتری برخوردار هستند. هر کدام از پروفیل های سنگین و سبک مصارف گوناگونی دارند به طور مثال پروفیل سنگین برای تحمل وزن بالا بسیار مناسب است.
پروفیل های مبلی در ابعاد های بسیار گوناگونی تولید می گردند. به عنوان مثال پروفیل نبشی نوعی پروفیل سبک است که از بال 20 تا 50 میلی متر می باشد یا پروفیل ناودانی با شماره های 10، 12، 18 از انواع پروفیل سبک است.
البته باید به مورد اشاره کنیم که پروفیل های سبک صورت های مختلفی مثل مربع و مستطیل نیز دارند که هر یک از این اشکال در اندازه های گوناگونی تولید می گردند.
در صنعت کشش سرد در مقایسه با روش های دیگر قالب دادن به مقاطع دارای ویژگی هایی است از جمله کیفیت مطلوب در گوشه های دقیق دقت در اندازه ها و ابعاد پروفیل، مقتصدی بودن در هزینه های تولید، صرف حداقل انرژی، تولید سریعتر در زمان کمتر در واقع کشش سرد به دلیل خصوصیاتی که دارد، استفاده گسترده و روزافزونی در صنایع دارد مثل صنایع اصلحه سازی، صنایع کشاورزی، ساخت دستگاههای صنعتی ساخت ریل و قفل سازی.
عملیات برش اولین و حتی مهم ترین فرآیند تولید است که روی همه ی لوله ها و پروفیل ها بعد از خرید انجام می شود و یقینا دقت نحوه ساخت آن خیلی روی کیفیت فرآیندهای بعدی و در نتیجه بر روی کیفیت محصول نهایی تأثیرگذار خواهد بود.
ویژگی های پروفیل سبک:
وجود ویژگی ها و خصوصیات بسیار عالی در پروفیل مبلی استفاده از آن ها را در صنعت و ساختمان گسترده کرده است. این نکته قابل ذکر است که برای تغییر دادن مقاطع این پروفیل ها از کشش سرد استفاده می شود. این کار باعث می شود تا بتوان گوشه های دقیق در پروفیل ایجاد کرد و به ابعاد و اندازه های مطلوب دست پیدا کرد.
همچنین افزایش سرعت و کاهش انرژی مصرفی از مزایای استفاده از کشش سرد در ساخت پروفیل های مبلی یا سرد می باشد.
از ویژگی های پروفیل مبلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تفاوت پروفیل مبلی یا سبک با پروفیل سنگین در چیست؟
علاوه بر پروفیل مبلی یا سبک که از ورق روغنی تهیه می شود، پروفیل سنگین نیز وجود دارد که آن را از ورق های سیاه تولید می کنند.
در صورتی که وزن پروفیل تولید شده کمتر از 5/1 باشد به آن پروفیل سبک و اگر بیشتر از این مقدار باشد به آن پروفیل سنگین می گویند. در مواقعی که نیاز به تحمل وزن بالایی باشد بهتر است از پروفیل سنگین استفاده شود تا بتواند وزن وارد شده را تحمل نماید.