در این بخش سیمان مصرفی، سیمان پرتلند معمولی در نظر گرفته می شود مگر آنکه نوع آن تعیین شود.
در این بخش واحد متر مربع برای لیسه ای کردن و پرداخت سطوح بتنی، مضرس کردن سطوح بتنی رمپ ها، تهیه مصالح و اجرای ملات بر روی بتن کف به ضخامت 1 و 2 سانتی متر و واحد متر مکعب برای بقیه موارد و احجام به کار برده می شود.
رابطه زیر مقاومت فشاری بتن بر حسب مگا پاسکال را نمایش می دهد.
رابطه مقاومت بتن:
FC مقاومت فشاری بتن (مندرج در نقشه ها و مشخصات فنی) براساس آیین نامه بتن ایران آبا و نمونه های استوانه ای استاندارد بر حسب مگا پاسکال می باشد.
W عیار سیمان بر حسب کیلوگرم در هر متر مکعب بتن می باشد.
مطابق آیین نامه بتن ایران، بتن های با مقاومت فشاری 16 مگا پاسکال و بالاتر در بتن آرمه به کار می رود و استفاده از بتن با مقاومت فشاری 12 مگاپاسکال در بتن آرمه تنها با داشتن توجیه کافی و درج در مشخصات فنی اختصاصی مجاز است.
نوع شن و ماسه مصرفی در این بخش به صورت رودخانه ای، شکست رودخانه ای و شکسته کوهی با توجه به مشخصات فنی است.
سقف سبک بتنی در ساختمان سازی:
جهت اجرای سقف بتنی از تیرچه به عنوان عضو باربر و پرکننده های مختلفی مانند بلوک توخالی بتنی، بلوک سفالی، بلوک یونولیتی و …. استفاده می شود.
اجرای کامل سقف های بتنی موضوع این بخش شامل تهیه مصالح لازم، تیرچه و بلوک گذاری ( به استثنای میلگرد) تراز کردن، شمع بندی، داربست، قالب بندی، بتن ریزی و نگهداری از آن، باز کردن قالب ها و مانند آن است.
میلگردهای مصرفی در تمام قسمت های اجرای سقف به طور جداگانه از بخش کارهای فولادی با میلگرد محاسبه می گردد.
هرگاه تکیه گاه تیرچه، تیرهای ساده یا مرکب فلزی یا دیوارهای باربر بنایی باشد، اندازه گیری بر مبنای سطح کامل سقف اجرا شده صورت می گیرد و مرز مبنا برای اندازه گیری سقف، جدار خارجی بتن سقف است.
هرگاه تکیه گاه تیرچه، تیر یا دیوار بتنی باشد، مرز مبنا برای اندازه گیری سقف، جدار داخلی تیر یا دیوار بتنی است.
ضخامت سقف عبارت است از فاصله عمودی قسمت زیرین تیرچه تا سطح نهایی بتن اجرا شده سقف
واحد اندازه گیری سقف سبک بتنی متر مربع است.